Ptuj : Jubilej ljudskih pevcev in godcev Stari prijatelji
Kultura
Tipografija

V gasilski dvorani v Kicarju so 15. oktobra Ljudski pevci in godci Stari prijatelji iz Kicarja KD Rogoznica proslavili 15 let skupnega delovanja in nastopanja doma in v tujini, Avstriji, Hrvaški, Italiji, Franciji, Nemčiji in na Madžarskem. V teh letih so nastopili že 586-krat, imeli 564 vaj in organizirali 15 mednarodnih srečanj.

Ob 15. jubileju so nastopili skupaj s pevskimi prijatelji iz Slovenije in Hrvaške (ljudski pevci KD Cirkulane, hišni ansambel DU Markovci, ljudske pevke Lükarce TED Dornava, ljudski godci Marija Snežna Slovenske gorice, ljudski pevci Trta KUD Maksa Furjana Zavrč, KUD Cvetinski zvon Cvelin iz Hrvaške, Janko in prijatelji, Grega in prijatelji, Ptujski kvartet DPD Svoboda Ptuj in FS KD Rogoznica) ob bučnem spremljanju zadovoljnega občinstva, ki je tudi tokrat napolnilo dvorano.

„Ponosni smo, da smo že 15 let del ljudske kulture, da predstavljamo KD Rogoznica ČS Rogoznica, MO Ptuj in seveda našo lepo Slovenijo. Ponosni smo tudi, da že 15 let pojemo in igramo v isti sestavi, kar je redkost. Skupaj smo doživeli veliko izjemnih in nepozabnih trenutkov. Uspešni smo tudi zaradi tega, ker smo iskreni prijatelji, ki nesporazume hitro premagamo. Največji problem pri tolikšnem številu nastopov in potovanj so finance. Složno smo reševali in rešujemo tudi ta problem, ob sponzorjih in donatorjih pa moramo včasih denar prispevati denar tudi sami. Prepričan sem, da smo takšne skupine, kot smo mi, premalo finančno podprte in preveč prepuščene same sebi. Doslej smo posneli pet zgoščenk, peto predstavljamo na jubilejnem nastopu. Hvala sem, ki nam pomagate, da lahko delujemo in nastopamo, ohranjamo in razveseljujemo z ljudsko pesmijo in glasbo, saj če nekoč domača pesem ne bo več zvenela, tudi slovenskega naroda ne bo več na tej zemlji,“ je povedal vodja skupine, neutrudni Janko Kocmut.

MG

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300