30 let ljudskih pevcev KPD Staneta Petroviča in Društva upokojencev
Kultura
Tipografija

Letošnje leto je praznično leto za ljudske pevce KPD Staneta Petroviča Hajdina in DU Hajdina. Na odru so že 30 let, v tem času so se občinstvu poklonili že na več kot tisoč prireditvah doma in po Sloveniji ter posneli kaseto in dve zgoščenki.

Prvič so javno nastopili leta 1993 v dvorani Doma krajanov v Skorbi, na razpravi o kmetijstvu kot ljudski pevci DU Hajdina. Osmega januarja letos so v dvorani PGD Hajdina izvedli svoj prvi letošnji koncert, ki je bil tudi že 21. koncert S pesmijo v novo leto in hkrati začetek praznovanja jubileja. Praznično leto so žal začeli brez svojega ustanovnega člana in dolgoletnega vodje Maksimiljana Kampla, in tudi pevcev, ki so se poslovili v zadnjem času. Njihovemu spominu so se poklonili z enominutnim molkom. Spomnili pa so se še vseh drugih zaslužnih članov, tudi nekdanje mentorice Silve Kajtezovič.

Hvaležni so jim za njihovo predanost lepi slovenski pesmi in besedi, je ob tej priložnosti poudaril vodja skupine Janko Kirbiš, ki je vodenje leta 2020 prevzel od Maksimiljana Kampla. Tudi njim so posvetili letošnji prvi koncert oz. prireditev S pesmijo v novo leto, skupaj s pevskimi skupinami in skupinami godcev od blizu in daleč, s katerimi se tudi srečujejo med letom na številnih tovrstnih prireditvah.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300