Roman Mirka Jaušovca Veročka: Pomnik neke ljubezni v srcu starega Ptuja
Kultura
Tipografija

Mirko Jaušovec je začel pisati, ko je dobil računalnik. Brez računalnika sploh ne bi začel pisati, odkrito pove. Ker pa je že bil upokojen, je imel tudi dovolj časa, da je dogodke iz svoje mladosti, ki so se mu zdeli dovolj zanimivi in enkratni, počasi začel zapisovati. Pred dnevi je tako izšel njegov prvi roman pod naslovom Veročka, bolje romanček, pred tem pa so bile rime, Zlata ura, ki je izšla v 500 izvodih.

„Ko se je pojavilo vprašanje, ali sedaj vse to, te zapisane zgodbe, povezati v neki roman, bolje romanček, sem ugotovil, da manjkajo deli oz. dodatki, ki bi vse skupaj povezali. Zato sem posamezne zgodbe začel tudi oštevilčevati, da bi bil vrstni red pravi, dodajal, pomikal oz. zamenjeval posamezne dele, da je vse skupaj dobilo rdečo nit, logično povezavo. Ob predaji v tisk sem številke odstranil, kot tudi vmesne podnaslove, in vse skupaj zložil po vrstnem redu. Konec zgodbe, pogreb mladostne ljubezni, sem dal na začetek. Če je to ravno najbolj pametno z vidika bralca, ne vem. S tem sem že vnaprej povedal, da je ta zgodba končana,“ izpostavi Mirko Jaušovec.

Imena so spremenjena, sicer pa so dogajanja avtentično zapisana, tako kot so se zgodila. Avtor reakcij tistih, ki bi se kljub temu prepoznali, še ne pozna, ker je roman še zelo svež, saj je komaj izšel. Nekateri so že umrli. Tisti, ki ga ne poznajo in bodo romanček prebrali, pa ga zagotovo ne bodo spraševali, ali ga je napisal po resničnih dogodkih ali ne.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300