Majšperk – Območno srečanj folklornih skupin
Kultura
Tipografija

Ptujska območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti je na prvo aprilsko nedeljo v kulturno-poslovnem centru Majšperk pripravila območno srečanje folklornih skupin Pod lipo 2017.

Plesalo, godlo in pelo je deset folklornih skupin. Mladinska folklorna skupina (FS) Kulturno-prosvetnega društva (KPD) Stoperce je nastopila s spletom Bod' moja, ti bom lešnikov dal, oblikovala ga je vodja skupine Milena Golob. Mlajša FS Folklornega društva (FD) Lancova vas je prikazala štelngo, pregled nabornikov pred služenjem vojaškega roka, odrsko postavitev sta oblikovala vodja skupine Janko Jerenko in Nežka Lubej. FS FD Rožmarin Dolena se je predstavila s plesi zahodne Štajerske, za odrsko postavitev je poskrbel vodja skupine Bojan Glaser.

FS Kulturnega društva (KD) Rogoznica je gledalce razveselila s hudomušnim spletom Nedüžnost mu je vzela, ki ga je pripravil vodja skupine Jure Meško. FS Vinka Koržeta – veterani Prosvetnega društva Cirkovce je cirkovške polke zaplesala malo drugače, odrsko postavitev je pripravila vodja skupine Simona Lozinšek. FS Bolnišnica Delavsko prosvetnega društva Svoboda Ptuj je zaplesala prekmurske plese, splet je pripravila vodja skupine Tamara Erhatič. FS KD Cirkulane je predstavila kolaž plesov iz Mej, obmejne vasice, ki je stoletja povezovala Slovence in Hrvate, odrsko postavitev je oblikovala vodja skupine Maja Glaser Bedenik.

Plesna skupina FD Antona-Jožeta Štrafela Markovci je svoj splet naslovila Prijatelj moj, nič se ne ženi; skupino vodi Mojca Kostanjevec, odrsko postavitev je oblikoval Vasja Samec. Starejša FS FD Lancova vas je prikazala fašenk v svoji domači vasi, odrsko postavitev so oblikovali vodja skupine Janko Jerenko, Nežka Lubej in člani skupine. Srečanje je s plesi iz zahodne Štajerske sklenila Odrasla FS KPD Stoperce, ki jo vodi Ksenija Habjanič, za tokratno odrsko postavitev pa je poskrbela Milena Golob.

Poudarek predvsem na kostumih

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300