Danes na Ptuju predizbor za letošnji 47. festival NZG
Kultura
Tipografija

Danes popoldne se bo v okviru prireditve Dobrote slovenskih kmetij odvil tudi predizbor ansamblov, ki bodo 1. in 2. septembra nastopili na najstarejšem festivalu narodno-zabavne glasbe pod okriljem družbe Radio-tednik Ptuj. Za obiskovalce je ogled predtekmovanja brezplačen.

Na predizboru, ki se bo začel popoldne ob 16.30 uri na dvorišču minoritskega samostana, bo nastopilo 17 ansamblov, ki jih bo ocenjevala komisija v sestavi: Štefan Petek, ravnatelj glasbene šole Karol Pahor Ptuj, Urška Čop Šmajgert, glasbena urednica na Radiu Maribor in Fredi Simonič, dirigent vojaške godbe in pihalnega orkestra Ptuj. Prireditev bosta povezovala Dalibor Bedenik in Kristijan Šmid.

»Festival slovenske narodno-zabavne glasbe na Ptuju ima eno pomembnejših vlog v slovenski narodni glasbi, saj je skozi zgodovino obstoja ansamblom omogočal ustvarjanje prepoznavnosti, ob tem pa je "skrbel", da je na nivoju države narodno-zabavna glasba razvijala in ohranjala visoko raven glasbenega izražanja. Festival je v tem času pomembno vplival na razvoj slovenske kulture in spodbujal kakovostno rast narodno-zabavne glasbe v Sloveniji. Sam festival kot priznana in tradicionalna prireditev predstavlja tudi bogatitev kulturne in turistične ponudbe Ptuja in Sp. Podravja,« je poudaril direktor družbe Radio-tednik Ptuj Drago Slamešak.

Letošnje festivalsko dogajanje bo dvodnevno; pravi dan festivala bo namreč organizirana prireditev Odštevamo do abrahama – drugih 10 let festivala (1979–1989), kjer bodo povabljeni glasbeni gostje predstavili najboljše pesmi navedenega 10-letnega obdobja. Drugi dan festivala pa bo namenjen tekmovanju izbranih ansamblov.

 

 

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300