Podlehnik: Območno srečanje otroških folklornih skupin
Kultura
Tipografija

Ptujska območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) je v večnamenskem kulturno-turističnem centru v Podlehniku pripravila območno srečanje otroških folklornih skupin (OFS) Sedem korakov 2017.

S spleti se je predstavilo kar ducat skupin mladih plesalcev. Prireditev so zato razdelili v dva dela, a sta letos oba potekala istega dne. Plesalci OFS Osnovne šole (OŠ) dr. Ljudevita Pivka so iz koruznih storžev zidali hiše, za odrsko postavitev je poskrbela vodja skupine Vesna Horvat. OFS Vrtca Gorišnica je s spletom Sirota predstavila ples na paši. Skupino vodita Andreja Fekonja, ki je poskrbela za tokratno odrsko postavitev, in Nataša Žnidarič. Mali folklorniki OŠ Ormož so se od maše domov odpravili z igrami in plesi, za postavitev sta poskrbeli vodji skupine Mateja Brumen Štibler in Darja Horvat.

OFS Akacija OŠ Anice Černejeve Makole jezaplesala splet Ljubi, ne ljubi, ki sta ga pripravili vodji skupine Klementina Mlaker in Anita Koren.OFS Lükari OŠ dr. Franja Žgeča Dornava je s spletom Fse, kar lazi po tem sveti prikazala otroško radoživost, pripravila ga je vodja skupine Darinka Žnidarič. Mladinska FS OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj je zaplesala špegltanc, s katerim so lahko nekoč razkrili svojo naklonjenost … Splet je pripravila mentorica Vesna Horvat. Mlajša OFS Folklornega društva (FD) Lancova vas je predstavila izštevanke. Odrsko postavitev je pripravila Nežka Lubej, skupino vodita Simona Cebek in Barbara Leskovar.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300