Luka Šulić dobrodelno za bistriško glasbeno šolo
Kultura
Tipografija

Mariborski del svetovno znanega glasbenega dua 2Cellos Luka Šulić bo eden od današnjih udeležencev dobrodelnega koncerta v telovadnici srednje šole v Slovenski Bistrici. Na njem bosta sodelovala tudi pevec in pianist Uroš Perić ter saksofonist Oto Vrhovnik, denar pa bodo porabili za nakup glasbil za najmlajše člane bistriške glasbene šole.

Vsakoletni že šesti dobrodelni koncert pripravlja Lions klub iz Slovenske Bistrice, skupaj s posebnim gostom Šulićem pa se bo predstavil orkester bistriške glasbene šole. Odrasli bodo z obiskom koncerta prispevali 12, mladina pa pet evrov.

Devetindvajsetletni svetovno znani violončelist je rojeni Mariborčan, kjer je obiskoval srednjo glasbeno in baletno šolo ter umetniško gimnazijo. Šel je po poti očeta Boža, ki med drugim tudi poučuje violončelo, pozneje se je izobraževal na glasbenih akademijah v Zagrebu, na Dunaju in v Londonu.

Leta 2011 je s hrvaškim prijateljem Stjepanom Hauserjem izvedel skladbo Smooth Criminal Michaela Jacksona, prirejeno za izvedbo na dveh violončelih. V nekaj dneh je video postal senzacija na YouTubeu, zdaj pa že nekaj let koncentrirata po vsem svetu. V sklopu svoje koncertne turneje ju je angažiral tudi sloviti pevec Elton John.

Nedavno sta se oba pridružila humanitarnemu projektu Botrstvo, kjer so njuna loka za violončelo prodali za 12.000 evrov, pred mesecem dni pa sta ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija na dveh koncertih navdušila večtisočglavo množico v ljubljanskih Stožicah. (sta)

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300