Ptujsko gledališče v novo sezono s šestimi premierami
Kultura
Tipografija

Mestno gledališče Ptuj se v novo gledališko sezono podaja s šestimi novimi predstavami, med katerimi jih bo tudi zaradi pomanjkanja programskih sredstev kar pet nastalo v koprodukciji. Edina samostojna predstava bo črna komedija Mehanični levi, ki bo nastala v priredbi in režiji Marka Čeha. Sezono septembra odpirajo s komedijo Visoka napetost.

Sicer pa je bilo ob predstavitvi sezone v besedah direktorja MGP Petra Srpčiča zaznati tudi nekaj kritičnih besed do ustanoviteljev gledališča, ptujske občine, ki njihovega kakovostnega dela ne spremlja z zadostno finančno podporo. Za programske stroške letno prejmejo okoli 40.000 evrov, kar po njegovem zadošča kvečjemu za dve manjši predstavi in morda še eno cenejšo otroško, naredijo pa jih šest, zato so obsojeni na koprodukcije.

Njihov skupni proračun, ki pa zajema tudi financiranje investicije v gledališko zgradbo, bo letos padel globoko pod 600.000 evrov, poleg mestne občine del denarja v višini 130.000 evrov za program prispeva država, približno 180.000 evrov pa pridobijo na trgu. Letno ptujsko gledališče obišče okoli 50.000 ljudi.

V letošnjem poletju se bodo še drugič zapored lotili festivala Zvezde pod zvezdami, ki pa ga bodo tokrat izvedli na gradu Vurberk. Prva predstava bo na sporedu 23. junija, in sicer komedija Najstarejša obrt, ki so jo premierno izvedli že leta 2013, 25. junija bo gostoval Matjaž Javšnik s komedijo Striptiz. Naslednja dva dneva, 26. in 27. junija, bosta na vrsti še ponovitvi letošnje zadnje premiere Cucki.

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300