Pravila za objavo prispevkov in oglasov v času referendumske kampanje
Politika
Tipografija

Radio Ptuj in Štajerski tednik na podlagi 6. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji določata in objavljata pravila (obseg, pogoje in način) za izrabo programskega časa in časopisnega prostora ob Zakonodajnem referendumu o Zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača–Koper, ki bo potekal v nedeljo, 13. maja 2018.

O načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov odloča uredništvo samostojno, v skladu z uredniško politiko. Med referndumsko kampanjo bosta Radio Ptuj in Štajerski tednik skladno z Zakonom o medijih objavljala popravke oziroma odgovore na objavljene informacije ter pri tem odrekla objavo vsem, ki bi popravke ali odgovore poskušali izrabiti za posredno referendumsko kampanjo.

Radio Ptuj in Štajerski tednik vabita vse zainteresirane k oglaševanju in sporočanju oglasnih vsebin in sodelovanju v pogovornih oddajah.

Referendumski oglasi ne smejo kršiti zakonov in drugih predpisov. Skladno s 7. členom Zakona je obvezna navedba naročnika oglasa, ki tudi odgovarja za točnost in resničnost navedb v oglasu.

Cene oglasov so v skladu s cenikom družbe Radio-Tednik Ptuj. Naročniki referendumskih propagandnih sporočil morajo objavo naročiti z ustrezno opremljeno naročilnico in vnaprej poravnati celoten znesek naročenega oglaševanja. Dokler predplačilo ne bo opravljeno, sporočila ne bodo objavljena. O objavi oglasov naj se naročniki dogovorijo z marketingom družbe Radio-Tednik Ptuj (Bojana Čeh, tel. 02 749 34 14, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.).

Pritožbe

Pritožbo na izvajanje teh pravil lahko vložijo kandidati ali njihovi zakoniti predstavniki, bralci in poslušalci. Pritožba se naslovi v pisni obliki na odgovornega urednika časopisa oziroma radia. Odgovorni urednik mora na pritožbe pisno odgovoriti najkasneje v dveh dneh po prejemu pritožbe.

Ptuj, 6. april 2018

Odgovorna urednica Štajerskega tednika Simona Meznarič

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo nosile občine in starši Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo...
Torek, 25 Avgust 2020 07:14
S prvim septembrom bodo učilnice ponovno napolnili šolarji, seveda ob upoštevanju priporočil Naciona...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300