Markovci: Zapleti okrog odkupa zemljišč za kolesarsko stezo
Politika
Tipografija

Markovski svetniki so na zadnji seji na občinsko upravo naslovili kar nekaj vprašanj, pobud in predlogov ter opozorili na nekatere probleme.

Peter Majcen je najprej vprašal, kaj je z napovedano izgradnjo pokopališkega zidu v Markovcih. Kot je poudaril, so sredstva že drugo leto na proračunski postavki, a se dela še vedno niso začela. Prav tako ga je zanimalo, kako daleč je izgradnja kolesarske steze Ptuj–Markovci. Župan Milan Gabrovec je pojasnil, da je v teku izdelava kalupov za betonski zid na pokopališču. Ograja bo unikatna, izvajalec pa naj bi dela na terenu začel sredi oktobra. V zvezi z izgradnjo kolesarske poti pa je razložil, da je zadeva nekoliko bolj zapletena, saj je investitor država. Preverili bodo, ali je na portalu že objavljen razpis za izbiro izvajalca.
Franc Rožanc je opozoril na ropotajoče pokrove jaškov v Stojncih, hkrati pa še dejal, da se je pri enem izmed jaškov odluščil beton, zaradi česar je zelo nevarno. Predlagal je, da se pokrove zatesni in da se nevarno mesto čim prej sanira. Župan je odgovoril, da so s problematiko pokrovov že seznanjeni, ob tem pa še dejal, da se določenih zvokov oz. ropotov enostavno ne da odpraviti. Franc Kostanjevec pa je hitel pojasnjevati, da je koncesionar o potrebni sanaciji nevarnega jaška že seznanjen ter da bo ta saniran v roku desetih dni.
Težave zaradi dviga ceste
Igor Ambrož je znova izpostavil nezakrpani del v Zabovcih med regionalno cesto in Mlinom Korošec ter velike udarne jame, Anton Kekec pa je opozoril na nevarne nanose gramoza na križišču pri Salerjevih, kjer poteka tudi kolesarska pot, zaradi česar naj bi celo padel kolesar. Povprašal je še po aktivnostih v zvezi s sanacijo strupene lagune, zanimale so ga novosti glede poteka bivše hitre ceste Ptuj–Ormož v Markovcih, oglasil pa se je tudi v zvezi z zapleti glede izgradnje kolesarske steze in rekonstrukcije lokalne ceste od križišča glavne ceste pri trgovini Vepos preko polja do začetka Nove vasi.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

MNZ prodaja 80 rabljenih avtomobilov v paketu - za manj kot 60.000 evrov MNZ prodaja 80 rabljenih avtomobilov v paketu -...
Sreda, 15 Junij 2016 20:49
Ministrstvo za notranje zadeve je na svoji spletni strani objavilo zanimivo informacijo: prodaja nam...

Preberite več...

Slovenska Bistrica: Občina (ne)upravičeno zaračunava parkirnino? Slovenska Bistrica: Občina (ne)upravičeno zaračunava parkirnino?
Sobota, 20 Avgust 2016 11:05
Občina Slovenska Bistrica letno s pobranimi parkirninami prejme približno 35.000 evrov. Ali občina n...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 21.05.2019 08:59

    Na štajerski avtocesti je zaradi okvare vozila oviran promet med priključkoma Celje - center in Celje - zahod proti Ljubljani.Promet[…]

 

 

radioptuj300