Ptuj: Kdo bo v drugem krogu podprl Čelana in kdo Gajškovo
Politika
Tipografija

Napet boj za županski stolček na Ptuju se nadaljuje. Zadnjo besedo o tem, kateri izmed dveh kandidatov je primernejši za vodenje občine naslednja štiri leta, bodo rekli volivci. Še kako pa je pomembna podpora političnih strank in županskih kandidatov, ki se niso uvrstili v drugi krog. Kot kaže, naj bi večina njih odločitev prepustila volivcem in ne bodo podprli ne Čelana ne Gajškove.

 

V prvem krogu je na Ptuju letos glasovalo 10.710 volivcev (60 glasovnic je bilo neveljavnih) od skupaj 19.487 volilnih upravičencev. Gajškova jih je zbrala 2.993, 2.624 pa Čelan. Preostalih sedem kandidatov je skupaj zbralo 5.033 glasov. Glavnino teh je prejel Andrej Čuš: 2.439. Zato bi bilo pomembno, koga bi podprl, saj lahko krepko premeša karte. Kaj bo tokrat prineslo kupčkanje, ki naj bi neuradno potekalo v ozadju te dni, ni povsem jasno.

Čuš prejel ponudbe z obeh strani

Kot je dan po volitvah, povedal Andrej Čuš, je že prejel ponudbe za sestanek tako iz štaba Gajškove kot Čelana. „Pritiski so iz obeh strani,“ je zatrdil in dodal: „Mislim, da nikogar ne bomo podprli. Kolikor vem, bo večina list v drugem krogu nevtralna in tudi mi si nočemo oteževati položaja.“ Z rezultatom na volitvah je zadovoljen, saj pravi, da je za 28-letnika zelo dober. Pravi, da glasovi niso bili oddani zaman, saj imajo v mestnem svetu kar šest svojih svetnikov. „Rezultati volitev kažejo, da si Ptujčani želijo, da sem aktiven v politiki še naprej. Prehodil sem cel Ptuj, se ogromno pogovarjal z ljudmi. Upam, da bodo videli moje delo na občinskem nivoju kot dobro in da me bodo ponovno podprli tudi čez štiri leta. Takrat bo najbrž še lažje, če se bom za to odločil. Skušali bomo biti konstruktivni in sodelovati z vsemi v mestnem svetu. Kar se tega tiče, sem pozitivno presenečen, saj menim, da imamo kompetentne svetnike. Ptujčani so volili tudi spremembo generacij, v to sem prepričan,“ še dodaja Čuš.

Čeprav sta imela v zadnjih dneh na spletnih omrežjih kar nekaj kratkih stikov s Čelanom, pravi, da ničesar nikomur ne zameri. Podprl pa ne bo ne njega ne Gajškove, saj si želi dobrega sodelovanja v mestnem svetu z obema.

Fajt čaka na na odločitev izvršnega odbora stranke

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

MNZ prodaja 80 rabljenih avtomobilov v paketu - za manj kot 60.000 evrov MNZ prodaja 80 rabljenih avtomobilov v paketu -...
Sreda, 15 Junij 2016 20:49
Ministrstvo za notranje zadeve je na svoji spletni strani objavilo zanimivo informacijo: prodaja nam...

Preberite več...

Slovenska Bistrica: Občina (ne)upravičeno zaračunava parkirnino? Slovenska Bistrica: Občina (ne)upravičeno zaračunava parkirnino?
Sobota, 20 Avgust 2016 11:05
Občina Slovenska Bistrica letno s pobranimi parkirninami prejme približno 35.000 evrov. Ali občina n...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 22.05.2019 10:11

    Delovne zapore:- Zaradi popravila jaška bo predvidoma do 13. ure, na primorski hitri cesti zaprt uvoz Izola proti Kopru.- Zaprta[…]

 

 

radioptuj300