Ptuj: Direktorski stolček gledališča si želijo štirje kandidati
Politika
Tipografija

Za delovno mesto direktorja Mestnega gledališča Ptuj se potegujejo štirje kandidati. Svojo kandidaturo sta med drugim potrdila sedanji direktor Peter Srpčič in Samo M. Strelec, ki je ptujsko gledališče vodil med letoma 1997 in 2001.

1. aprila letos se petletni mandat izteče direktorju Mestnega gledališča Ptuj (MGP) Petru Srpčiču. Po dveh mandatih se poteguje še za tretjega. Zraven njegove prijave so pravočasno na razpis prispele še tri prijave. Ker sta bili dve nepopolni, ju je Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KVIAZ) Mestne občine Ptuj pozvala k dopolnitvi. Kot pravi Bojan Pahor, predsednik KVIAZ, so konec minulega tedna na sestanku nato obravnavali vse vloge in ugotovili, da so te zdaj popolne. Svojo kandidaturo je zraven Srpčiča za naš časopis potrdil še en kandidat: Samo M. Strelec, ki je prav tako že vodil ptujsko gledališče, in sicer med letoma 1997 in 2001.

Neuradno naj bi bila med kandidati za vodenje tega, za mesto še kako pomembnega zavoda, tudi Branka Nikl Klampfer, medtem ko ime četrtega kandidata ni znano.

Postopek izbire je v teku, a kot vse kaže, ne bo pravočasno zaključen, zato je KVIAZ že predlagal, da se do imenovanja novega direktorja Srpčiču podaljša v. d.-jevstvo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

MNZ prodaja 80 rabljenih avtomobilov v paketu - za manj kot 60.000 evrov MNZ prodaja 80 rabljenih avtomobilov v paketu -...
Sreda, 15 Junij 2016 20:49
Ministrstvo za notranje zadeve je na svoji spletni strani objavilo zanimivo informacijo: prodaja nam...

Preberite več...

Slovenska Bistrica: Občina (ne)upravičeno zaračunava parkirnino? Slovenska Bistrica: Občina (ne)upravičeno zaračunava parkirnino?
Sobota, 20 Avgust 2016 11:05
Občina Slovenska Bistrica letno s pobranimi parkirninami prejme približno 35.000 evrov. Ali občina n...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 21.05.2019 09:26

    Ovire v prometu:- okvara tovornih vozil na primorski avtocesti med Vrhniko in Logom proti Ljubljani, na voznem pasu je tudi[…]

 

 

radioptuj300