Ptujska bolnišnica: Sanacijski ukrepi ali mobing?
Politika
Tipografija

Zahtevi ministrstva za zdravje, da se finančni načrt za letošnje leto pripravi tako, da bo ptujska bolnišnica poslovala pozitivno, je vodstvo moralo prisluhniti. Čeprav so imeli še pred mesecem dni navodilo, da poslovanje uravnotežijo naslednje leto, morajo zdaj prihranke poiskati že letos. Naračunali so, da bo ob koncu leta nekaj več kot 10.000 evrov presežka prihodkov nad dohodki. Papir je to prenesel brez težav, pa bo tudi uresničljivo?

Brez posluha in sodelovanja vseh zaposlenih sanacijski načrt ni uresničljiv. „Pozitivni finančni izid lahko dosežemo le z izvajanjem sanacijskega načrta, ki ga morajo sprejeti prav vsi zaposleni v bolnišnici," se zaveda direktorica.

Barbaro Tiselj, članico sveta zavoda, je zanimalo, ali so zaposleni v ptujski bolnišnici dobro informirani o poteku sanacije. Teodor Pevec, strokovni vodja bolnišnice, je zatrdil, da komunikacija poteka dobro in da je sanacijski program predstavljen vsem predstojnikom oddelkov, ti pa informacije predajajo preostalim sodelavcem.

Prav zaradi izvajanja sanacijskega programa in želje, da se angažirajo vsi zaposleni, naj bi Pevec imel z nekaterimi delavci kar nekaj težav. To je izpostavila tudi Sonja Žibrat, ki je direktorici položila na srce, naj v takšnih primerih da popolno podporo strokovnemu vodji. „Če se bodo posamezniki upirali, boste tudi vi morali urgirati,“ je dejala Žibratova.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

MNZ prodaja 80 rabljenih avtomobilov v paketu - za manj kot 60.000 evrov MNZ prodaja 80 rabljenih avtomobilov v paketu -...
Sreda, 15 Junij 2016 20:49
Ministrstvo za notranje zadeve je na svoji spletni strani objavilo zanimivo informacijo: prodaja nam...

Preberite več...

Slovenska Bistrica: Občina (ne)upravičeno zaračunava parkirnino? Slovenska Bistrica: Občina (ne)upravičeno zaračunava parkirnino?
Sobota, 20 Avgust 2016 11:05
Občina Slovenska Bistrica letno s pobranimi parkirninami prejme približno 35.000 evrov. Ali občina n...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 17.06.2019 10:16

    Zastoja:- na primorski avtocesti pred počivališčem Ravbarkomanda proti Kopru;- zaradi del na glavni cesti Postojna - Pivka, v Prestranku.Zaradi burje[…]

 

 

radioptuj300