Ormož: Kaj je pokazala revizija računskega sodišča
Politika
Tipografija

Računsko sodišče je v reviziji poslovanja občine Ormož za leto 2017 občini izreklo mnenje s pridržkom, ker v nekaterih primerih ni poslovala v skladu s predpisi.

Revizija je med drugim pokazala, da obrazložitve proračuna za leto 2017 niso popolne. Revizorji prav tako ugotavljajo, da župan v zaključnem računu proračuna občine za leto 2017 občinskemu svetu ni poročal o izvršenih prerazporeditvah.

Glede nepravilnosti na področju prodaje nepremičnega premoženja in oddaje prostorov v najem so v poročilu zapisali: »V primeru dveh prodaj nepremičnega premoženja (prihodki so v letu 2017 znašali 15.964 evrov) sta bili cenitvi na dan sklenitve pravnega posla starejši od 12 mesecev; v enem postopku prodaje zemljišč ni objavila namere o sklenitvi neposredne pogodbe; pri prodaji in menjavi nepremičnega premoženja neplačanega dela kupnine ni ustrezno zavarovala; v treh primerih oddaje stvarnega premoženja v najem ni objavila namere o oddaji stvarnega premoženja v najem.« Poleg tega ugotavljajo, da v petih primerih oddaje v brezplačno uporabo na spletni strani ni objavila namere o oddaji stvarnega premoženja v brezplačno uporabo ter da je občina v treh primerih oddala prostor v brezplačno uporabo, čeprav za to niso bili izpolnjeni pogoji.

Po ugotovitvah sodišča je občina javni uslužbenki neupravičeno obračunala in izplačala dodatek za izmensko delo v skupnem znesku 316 evrov.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Prihodnji teden na Ptuju seja mestnega sveta Prihodnji teden na Ptuju seja mestnega sveta
Torek, 17 Maj 2016 10:12
Župan Mestne občine (MO) Ptuj Miran Senčar je za prihodnji ponedeljek sklical 18. redno sejo mestneg...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300