Ptuj: Dva stara in ena nova ravnateljica
Politika
Tipografija

Kljub zapletom, ki so spremljali razpisni postopek, je s soglasjem ministrstva za izobraževanje, znanost in šport izbira dveh ravnateljev srednjih šol, Strojne šole ŠC Ptuj ter Elektro in računalniške šole Ptuj, dokončna. V drugo je bila z veliko večino glasov izbrana tudi stara nova ravnateljica Ekonomske šole Darja Harb. Vse čaka veliko dela, saj se zavod srečuje z upadom vpisa dijakov in finančnimi težavami, ki jih bo letos ponovno reševalo ministrstvo za izobraževanje.

S 14 glasovi za Darjo Harb in dvema za njeno protikandidatko Vesno Trančar je svet Šolskega centra Ptuj konec junija za ravnateljico Ekonomske šole ŠC Ptuj izbral Harbovo. Po neuspelem prvem poskusu izbora, ko je bilo število glasov razdeljeno natanko na polovico, je tokrat Harbova prejela veliko večino glasov. „Zadovoljna in vesela sem, da bom lahko vizijo šole razvijala še naprej. Delali bomo tako kot doslej, za dobro dijakov in zaposlenih, tesno povezani z lokalnim okoljem in gospodarstvom,“ je po izbiri dejala Harbova, ki je na čelu šole od leta 2014 naprej.

Mirjana Nenad, predsednica sveta zavoda, je o odločitvi sveta zavoda obvestila pristojno ministrstvo, ki je zdaj na potezi, da poda soglasje k imenovanju.

Za dva izbrana kandidata v prvem razpisu, Rajka Fajta za ravnatelja Elektro in računalniške šole ŠC Ptuj ter Anje Jesenek Grašič za ravnateljico Strojne šole PC Ptuj, soglasje ministrstva k imenovanju že imajo. Za novo ravnateljico ptujske Strojne šole, ki bo na tem mestu nasledila dolgoletnega ravnatelja Bojana Lampreta, bo to prvi petletni mandat, medtem ko Fajt to delo opravlja že polnih 23 let.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Prihodnji teden na Ptuju seja mestnega sveta Prihodnji teden na Ptuju seja mestnega sveta
Torek, 17 Maj 2016 10:12
Župan Mestne občine (MO) Ptuj Miran Senčar je za prihodnji ponedeljek sklical 18. redno sejo mestneg...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300