Hajdinčani prerazporejajo denar
Politika
Tipografija

Proračun za leto 2019 je svet občine Hajdina sprejel že junija lani. V tem času so ga dvakrat spreminjali. Minuli teden so namreč drugič z rebalansom usklajevali proračunske prihodke in odhodke.

Prihodki so se povečali za 80.413 evrov, po rebalansu znašajo 4.648.005 evrov. Višji so tudi odhodki, s prvotno planiranih 4.558.191 evrov so jih povišali za 108.869 evrov.

Vsebinsko je na prihodkovni strani malo sprememb. Dodatno so vključili prihodke od podeljenih koncesij za vodno pravico in vračilo razlike med ocenjeno in realizirano vrednostjo izgradnje OŠ dr. Ljudevita Pivka. Skupaj gre za 77.000 evrov.

Precej več sprememb je na odhodkovni strani. Po prvotno planiranem proračunu je bila planirana zadolžitev v višini 100.000 evrov, s prvim rebalansom so jo povečali na 200.000 evrov, z drugim pa na kar 300.000 evrov. Nameravajo namreč odplačati že najeti kredit, s čimer bodo povečali kreditno sposobnost za najem novega. „Tega pa planiramo najeti predvsem za energetsko sanacijo osnovne šole,“ je pojasnil župan Stanislav Glažar.

Ker nekaj načrtovanih projektov ne bo realiziranih letos oziroma se načrtovane investicije prestavljajo v naslednje leto, so nekatere postavke v proračunu zmanjšali. Gre med drugim za sanacijo fontane, pa nakup pisarniškega pohištva in opreme.

Na drugi strani delež sredstev povečujejo za vzdrževanje lokalnih cest, nekaj več jih namenjajo tudi za izgradnjo pločnika na lokalni cesti, odcep PSC Hajdina–Maja. Planirana je bila tudi preureditev trikrakega križišča na regionalni cesti na Zg. Hajdini, a letos ni bila izvedena, ker Ministrstvo za infrastrukturo kot investitor ni objavilo razpisa.

Sredstva „premetavajo“ po potrebi

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Prihodnji teden na Ptuju seja mestnega sveta Prihodnji teden na Ptuju seja mestnega sveta
Torek, 17 Maj 2016 10:12
Župan Mestne občine (MO) Ptuj Miran Senčar je za prihodnji ponedeljek sklical 18. redno sejo mestneg...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300