Krajani Bresnice: »Kdaj pridemo na vrsto mi?«
Politika
Tipografija

Krajani Bresnice se počutijo zapostavljene, kar se tiče infrastrukturne ureditve. Da občinska oblast pozablja na njih, se po njihovem med drugim kažem tudi v tem, da se v sosednji vasi Podgorci ureja kanalizacija, medtem ko v njihovem kraju ne.

Kot še opozarjajo, tudi javne razsvetljave in pločnika nimajo. Že lep čas tod naj ne bi bilo nobene večje investicije, zato se sprašujejo, ali se občina konča pri krajevni tabli Bresnica.

Da to nikakor ne drži, so odgovorili na ormoški občini in dodali, da zanimanja občine za določeno naselje ni mogoče gledati samo skozi investicije. Žal pa so potrebe velikokrat večje od finančnih zmožnosti. »Seveda nismo pozabili na kraj Bresnica. Poznamo problematiko razsvetljave in jo bomo tudi rešili. Tudi na željo PGD Bresnica nismo pozabili. V letu 2022 planiramo tudi sanacijo ceste Bresnica–Bratonečice v dolžini približno 2 km. Ne smemo pa pozabiti tudi na to, da imamo v KS Podgorci še edino OŠ v občini, ki ni energetsko sanirana. Tudi vrtec Podgorci je v zelo slabem stanju. Skupaj investicija znaša približno 1,3 milijona evrov. Cilj je, da se tudi to v naslednjih dveh letih uredi. S tem bodo tudi prebivalci Bresnice dobili nov doprinos kraju,« je na očitke o zapostavljenosti kraja odgovoril župan Danijel Vrbnjak, hkrati pa dodal: »Smo v času, ko se občina Ormož sooča z gospodarsko nerazvitostjo, mladi nam odhajajo iz občine. Občina Ormož že šteje manj kot 12.000 prebivalcev. Vse skupaj nas čaka velik izziv, če želimo vsaj malo ublažiti nastalo situacijo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Prihodnji teden na Ptuju seja mestnega sveta Prihodnji teden na Ptuju seja mestnega sveta
Torek, 17 Maj 2016 10:12
Župan Mestne občine (MO) Ptuj Miran Senčar je za prihodnji ponedeljek sklical 18. redno sejo mestneg...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300