Sveti Tomaž: Nadaljujejo s pomembnimi investicijami
Politika
Tipografija

V občini Sveti Tomaž ob spremenjenih okoliščinah praznujejo. To soboto, 4. julija, ob 20. uri, načrtujejo svečano proslavo ob 14. občinskem prazniku pred tamkajšnjo kulturno dvorano.

V majhni občini se ponašajo s pomembno pridobitvijo. Skupaj s Centrom za starejše občane Ormož (CSO) jim je lani uspelo dokončati medgeneracijski center. Dobili so sodobno zasnovan objekt, s katerim so poskrbeli za domsko varstvo starejših v lokalnem okolju in domačinom omogočili zaposlitev. »Gre za izjemno pridobitev v zgodovini občine. V dveh letih smo vanjo vložili okoli 700.000 evrov. Moj cilj je bil, da poskrbimo, da ljudje v poznih letih ostanejo v domačem okolju. Pri tem smo naleteli na izreden posluh CSO ter občin soustanoviteljic, Ormož in Središče ob Dravi,« je zadovoljen župan občine Mirko Cvetko.

V objektu, ki je polno zaseden, je tudi zobozdravniška ambulanta, predvidoma jeseni bo tam zaživel še zdravnik. Hkrati si obetajo prihod lekarne, in sicer v nekdanjih prostorih zdravstvene ambulante. »Lekarna bo lična, predvsem pa koristna, saj občanom ne bo več treba po zdravila v sosednjo občino,« ob tem napoveduje župan.

Ob izjemni pridobitvi jim je lani uspelo asfaltirati cestne odseke v skupni dolžini dveh kilometrov ter v enaki višini ohraniti financiranje proračunskih porabnikov.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Prihodnji teden na Ptuju seja mestnega sveta Prihodnji teden na Ptuju seja mestnega sveta
Torek, 17 Maj 2016 10:12
Župan Mestne občine (MO) Ptuj Miran Senčar je za prihodnji ponedeljek sklical 18. redno sejo mestneg...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prireditvenik

radioptuj300