Dom upokojencev Ptuj: Zelena luč za gradnjo v Žabjaku
Politika
Tipografija

Več let trajajoča prizadevanja, da bi ptujski Dom upokojencev v Žabjaku postavil novo enoto, dobivajo epilog. Soglasje k tej investiciji je ta teden dalo tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Skupaj z izgradnjo centralne kuhinje bo investicija vredna okrog 18 milijonov evrov.

"Glede na to, da je direktorica pokazala veliko resnost pri načrtovanju in da so načrti dobro in podrobno zastavljeni ter da so skupaj z ostalimi deležniki v lokalni skupnosti že dobro finančno načrtovani, mi v tem sklopu, kolikor nam je bilo predstavljeno, seveda podpiramo ta načrt. Menimo, da bo lahko takšna gradnja medgeneracijskega centra dobro pripomogla, da se bo Ptuj lahko postavil med tista mesta, ki za okoli pet odstotkov svojih starejših, tistih najranljivejših, nudi kakovostne namestitve in dobro oskrbo," je ob obisku Ptuja in nekaterih zavodov v ponedeljek povedal minister za delo Janez Cigler Kralj.

Zraven Doma upokojencev bo namreč v medgeneracijskem centru v Žabjaku svoje prostore dobilo tudi društvo Sožitje. Tudi njih je minister obiskal in jih podprl v prizadevanjih, da namesto drage najemnine, ki jo plačujejo za bivalno enoto in varstveno-delovni center, končno dobijo lastne prostore. Soglasje ministrstva k temu projektu pa pomeni, da se lahko pripravljavci lotijo naslednje faze: pridobivanja gradbenega dovoljenja.

Kakšen dom bo v Žabjaku; bo predrag?

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Prihodnji teden na Ptuju seja mestnega sveta Prihodnji teden na Ptuju seja mestnega sveta
Torek, 17 Maj 2016 10:12
Župan Mestne občine (MO) Ptuj Miran Senčar je za prihodnji ponedeljek sklical 18. redno sejo mestneg...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300