Ptujska bolnišnica: Dolge čakalne dobe, težave z denarjem za plače zaposlenih …
Politika
Tipografija

Vsaj 700 operacij in okrog 6.000 pregledov, ki so bili planirani za izvedbo v ptujski bolnišnici, je odpadlo zaradi epidemije koronavirusa. To se pozna tako na zdravju ljudi kot na čakalnih dobah, a tudi na finančnem stanju tega zavoda. Kot kaže, se več ali manj s podobnimi težavami ukvarjajo vse zdravstvene ustanove.

»Trudimo se, da bi karseda skrajšali čakalne dobe. Nekatere dejavnosti pa so take, da je to dejansko nemogoče. Gre recimo za okulistiko in ORL dejavnost, fizioterapijo in nekatere druge,« je pojasnila direktorica Splošne bolnišnice Ptuj Anica Užmah. Za zdaj dodatnih zunanjih sodelavcev ne najemajo, na večji obseg izvedenih storitev v zadnjih tednih vpliva tudi dejstvo, da je manj dopustov kot sicer v tem času.

Nova sestava in predsednik sveta Žarko Markovič

Ptujska bolnišnica pa ima konstituiran nov svet zavoda, ki ga vodi predsednik Žarko Markovič. Posledica razrešitve dosedanjih predstavnikov Vlade RS je bilo imenovanje novih. V imenu ustanovitelja so bili izbrani Branko Kumer (SMC), Žarko Markovič (DeSUS), Ksenija Frangež Gajšek (SDS) in Peter Pribožič (NSi). Posledično je morala novega predstavnika imenovati tudi Mestna občina Ptuj. Namesto Kumra, ki je po novem predstavnik Vlade, občino zdaj zastopa Andrej Čuš. Tako je odločila Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja MO Ptuj.

Novega predstavnika so imenovali tudi zaposleni, namesto Simone Obran jih bo zastopal Zvonko Cebek. Članstvo se jim bo izteklo (če ne bo ponovnih sprememb) marca 2022. Na konstitutivni seji so se že seznanili s poslovanjem bolnišnice v prvih petih mesecih letošnjega leta. To je zaradi epidemije še posebej težko.

Epidemija bolnišnico (spet) potisnila v rdeče številke

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Prihodnji teden na Ptuju seja mestnega sveta Prihodnji teden na Ptuju seja mestnega sveta
Torek, 17 Maj 2016 10:12
Župan Mestne občine (MO) Ptuj Miran Senčar je za prihodnji ponedeljek sklical 18. redno sejo mestneg...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prireditvenik

radioptuj300