Novi svet Doma upokojencev Ptuj: Več je denarja, več interesa za članstvo
Politika
Tipografija

Vlada RS je konec maja objavila razpis za članstvo v svetu Doma upokojencev Ptuj in začela »iskati« najprimernejše kandidate, ki bodo bdeli nad delom tega zavoda. Interes naj bi bil zelo velik tudi znotraj posameznih strank. Neuradne informacije o tem, koga so izbrali, so že znane. Nove predstavnike ustanovitelja naj bi na seji potrdili te dni.

25. maja je bil objavljen javni poziv za predstavnike ustanovitelja, torej Vlade RS v Domu upokojencev Ptuj. Za prijavo so imeli kandidati 30 dni. Po naših informacijah je bil interes zelo velik, zato je bilo znotraj koalicijskih strank potrebno kar nekaj usklajevanj, a so zadeve kljub temu hitro dorekli.

Neuradna, a zanesljiva informacija je, da so kandidati že izbrani. Stranko SMC naj bi tudi v prihodnje zastopal Igor Kopše, NSi Boris Kmetec, DeSUS Milan Klemenc, medtem ko bo SDS imel dva predstavnika oziroma predstavnici, to naj bi bili Simona Lacko in Katja Svenšek. S tem aktualne vladne stranke vajeti prevzemajo v svoje roke. Svet Doma upokojencev Ptuj šteje devet članov, pet je predstavnikov ustanovitelja, dva zaposlenih ter po en občine in stanovalcev. Medtem ko se od skupno petih kar štirje vladni predstavniki menjujejo, ostajajo predstavniki zaposlenih, občine in stanovalcev do konca mandata.

Kdo bodo predstavniki ustanoviteljice, ki jih imenuje vlada, smo uradno skušali izvedeti na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. V sredo so odgovorili, da trenutno nimajo informacije, da bi vlada ta teden imenovala predstavnike ustanovitelja v Dom upokojencev Ptuj: »Prav tako vam bomo imena lahko sporočili, ko bodo tudi uradno imenovani.« Kljub temu naši dobro obveščeni viri trdijo, da bodo zgoraj našteti posamezniki v kratkem skorajda zagotovo imenovani.

Zakaj je tako pomembno, kdo bodo novi člani

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Prihodnji teden na Ptuju seja mestnega sveta Prihodnji teden na Ptuju seja mestnega sveta
Torek, 17 Maj 2016 10:12
Župan Mestne občine (MO) Ptuj Miran Senčar je za prihodnji ponedeljek sklical 18. redno sejo mestneg...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300