Za delo v času epidemije: Do sredine januarja za 82 milijonov evrov zahtevkov
Politika
Tipografija

Ministrstvo za finance je v drugem valu epidemije do 15. januarja za dodatek za delo v rizičnih razmerah po kolektivni pogodbi za javni sektor prejelo za dobrih 81,8 milijona evrov zahtevkov.

Po podatkih finančnega ministrstva največji delež predstavljajo zahtevki občin, in sicer več kot 36,9 milijona evrov. Sredstva je ministrstvo občinam izplačalo 28. januarja, in sicer so bili plačani zahtevki, ki so jih občine vložile za oktober, november in december.

Zahtevki s področja ministrstva za zdravje, prejeti do 15. januarja, so bili težki dobrih 32,2 milijona evrov, ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pa nekaj čez 11,3 milijona evrov. Zahtevkov pravosodnih proračunskih uporabnikov je bilo za dobrih 1,2 milijona evrov.

Iz proračuna pa se na podlagi šestega protikoronskega zakona, ki ureja zagotavljanje sredstev za omenjeni dodatek, ta zagotovijo tudi zasebnim izvajalcem socialnega in zdravstvenega varstva, ki dejavnost opravljajo v okviru mreže javne službe ter zasebnim vrtcem s koncesijo in zasebnih vrtcem.

Finančno ministrstvo je do 15. januarja za zasebne izvajalce socialnega varstva prejelo zahtevke v višini dobrih 2,8 milijona evrov, za zasebne izvajalce zdravstvenega varstva pa v višini 469.052 evrov.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo nosile občine in starši Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo...
Torek, 25 Avgust 2020 07:14
S prvim septembrom bodo učilnice ponovno napolnili šolarji, seveda ob upoštevanju priporočil Naciona...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300