Hajdina: Dom upokojencev, 51 novih hiš, kanalizacija …
Politika
Tipografija

Predlog proračuna za leto 2022, ki ga je občinska uprava pripravila na podlagi doslej prejetih svetniških pobud, sodelovanja z vaškimi odbori in svetom za preventivo, so hajdinski svetniki ocenili kot primernega za javno razpravo.

»Uradno bi lahko javno razpravo o predlogu proračuna za 2022 opravili v 15 dneh, a smo zastavili nekoliko daljši rok. V tem času je treba na to, kar je objavljeno na spletu, dati predloge in pobude. Nato bomo te zadeve na odborih preučili in smiselno pregledali. Konkreten predlog proračuna bi obravnavali na majski seji in ga potrdili za naslednje leto,« je terminski plan povzel župan Stanislav Glažar.

Za zdaj svetniki na pripravljen predlog niso imeli večjih pripomb. Hajdinčani so sicer ena tistih občin, ki si cilje in plane za naslednje leto zastavi zelo hitro. Morebitne spremembe kasneje vnašajo z rebalansi. Prav na zadnji seji so potrdili tudi drugi rebalans letošnjega proračuna.

Letošnji proračun sprejet že junija lani: nekatere stvari se zdaj spreminjajo

Proračun občine Hajdina za leto 2021 je bil sprejet že junija lani, marca letos je bil spremenjen prvič, razlog pa zagotovitev sredstev za energetsko sanacijo šolske stavbe. Po mesecu dni je bil potreben nov rebalans, drugi, v katerem so še tri velike načrtovane investicije, ki se bodo poznale tudi v občinski blagajni. Gre za stanovanjsko gradnjo ob poslovno-stanovanjskem objektu PSC Hajdina, dom upokojencev in kanalizacijo.

Dom starostnikov naložba za več desetletij

Eden najpomembnejših ne le letošnjih pač pa desetletnih projektov, ki je v planu, je izgradnja doma upokojencev na Hajdini. »Pred leti smo že rezervirali prostor za to, lani je bil razpis za koncesijo, Spik ing, lastnik zemljišča je bil skupaj z našimi priporočili uspešen. Na Hajdini sta možna dva scenarija: ali bodo gradili sami ali se bodo povezali s SeneCuro, to je francoska firma s podružnico v Avstriji,« je pojasnil Glažar. Občina mora še letos zagotoviti komunalno opremljeno zemljišče: vodovod, kanalizacijo in cesto. Enako velja za načrtovano gradnjo novih, kar 51 hiš tik ob občinski stavbi.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo nosile občine in starši Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo...
Torek, 25 Avgust 2020 07:14
S prvim septembrom bodo učilnice ponovno napolnili šolarji, seveda ob upoštevanju priporočil Naciona...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300