Za lepše okolje in knjigobežnico
Politika
Tipografija

Zaključena je akcija Fküp stoupmo, s katero občani Benedikta preko participativnega dela proračuna prvič soodločajo o investicijah.

Vsak občan je lahko predlagal in glasoval za en projekt iz svoje volilne enote, ki so v občini Benedikt tri. Gre za neke vrste sodobno samoupravljanje, saj tako občani sodelujejo pri izbiranju investicij, ki po njihovem mnenju pomenijo izboljšanje kakovosti življenja. Akcijo so poimenovali Fküp stoupmo, občani, pa bodo tako vključeni v sooblikovanje in razvoj občine.

Malo ustreznih predlogov

Občina Benedikt je razdeljena na tri volilne enote, in sicer prva obsega večji del naselja Benedikt, druga Drvanjo, Ihovo, Spodnjo Bačkovo, Spodnjo Ročico in Trstenik, tretja pa Ločki Vrh, Negovski Vrh, Obrat, Staro Goro, Sv. Tri Kralje, Štajngrovo, Trotkovo in del naselja Benedikt.

Za projekte participativnega proračuna za prihodnje leto so skupno namenili 21.000 evrov, torej 7.000 EUR na vsako volilno enoto. Kot pravijo na občini, pa jih bodo dejansko zagotovili le 14.000, saj iz druge volilne enote ni prispel noben projektni predlog, ki bi ustrezal pogojem poziva, zaradi česar tudi glasovanje v njej ni bilo izvedeno.

V prvi volilni enoti je zmagal projekt Ureditev območja Slatinskih vrelcev, zanj je glasovalo 15 občanov. V okviru projekta bodo s 7.000 evri namestili primernejše pipe za uporabo mineralne vode pri Slatinskih vrelcih, obenem pa uredili tudi okolico izvira in namestili klopi za obiskovalce. Iz tretje volilne enote je prispel en sam projektni predlog, zato glasovanja ni bilo, saj je bil podprt neposredno. Nasproti Krmekove kapele bodo obnovili vodnjak, tudi tu namestili klopi, postavili pa še tako imenovano knjigobežnico.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo nosile občine in starši Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo...
Torek, 25 Avgust 2020 07:14
S prvim septembrom bodo učilnice ponovno napolnili šolarji, seveda ob upoštevanju priporočil Naciona...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300