Za delavce delo od doma neizvedljivo
Politika
Tipografija

Minister Zdravko Počivalšek je minuli teden gospodarstvo znova pozval, naj organizira delo od doma, kjer je to mogoče. Najkonkretnejšo sliko, kako uspešna je država v svojih pozivih, pa kaže indeks štetja prometa na slovenskih cestah.

Iz podatkov Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) je razvidno, da se je promet na avtocestah začel vračati na predkrizno raven aprila, ko so preklicali ukrep prepovedi prehoda med statističnimi regijami. Od takrat je promet samo še naraščal, manjše odstopanje navzdol od pričakovane cestne obremenitve beležimo v zadnjih tednih.

Od doma delajo banke in ministrstva

Najdosledneje priporočila o delu od doma upošteva bančna industrija, vsaj tako trdijo. Odgovor smo prejeli le od NKBM, ki je »na tak način postopala vse obdobje, od prve razglasitve epidemije marca 2020«, tako trdijo; »od doma svoje delo opravlja večina tistih sodelavcev, ki niso zaposleni v poslovni mreži«.

Da zaposleni v bankah večinoma delajo od doma, smo neuradno izvedeli od zaposlenih v več bankah, ki pa jih zaradi narave informacije ne moremo imenovati.

Konkretnejša so bila ministrstva. Na ministrstvu za izobraževanje od doma dela 44,9 odstotka zaposlenih. Na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve ta delež znaša 48,9 odstotka. Podobno številko (49 %) beležijo na ministrstvu za javno upravo. Še najslabše številke imajo prav na Počivalškovem ministrstvu za gospodarstvo, kjer ima delo od doma odrejenih 40 % zaposlenih. Za odtenek boljši so na ministrstvu za zdravje, kjer od doma dela 41,35 % zaposlenih.

Mestne občine večinoma ne organizirajo dela od doma

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo nosile občine in starši Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo...
Torek, 25 Avgust 2020 07:14
S prvim septembrom bodo učilnice ponovno napolnili šolarji, seveda ob upoštevanju priporočil Naciona...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300