Reševanje izbrisanih napotnic: Paciente bodo obvestili zdravniki
Politika
Tipografija

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so pripravili podatke o 5977 odpovedanih prihodnjih terminih zdravstvenih posegov oz. pregledov. Podatke bodo posredovali 169 zdravstvenim zavodom, pri katerih so bili termini odpovedani. Zavodi bodo podatke prek podjetij, ki skrbijo za njihove informacijske rešitve, prejeli v nekaj dneh.

Kot so pojasnili na NIJZ, bo moral vsak izvajalec zdravstvene dejavnosti najprej preveriti, v katerih primerih je prišlo do izbrisa termina. Razlogov je lahko več. Ena od možnosti je, da izvajalec pri prestavljanju termina zdravstvene storitve ni prijavil na nov termin, pač pa na starega. Stari termin je nato sistem avtomatsko izbrisal oz. zaklenil.

Nove napotnice za zdravstvene storitve bo po njihovih navedbah izdal zdravnik, ki je izdal prvotno napotnico, in presojal tudi o stopnji nujnosti. Glede ostalih vprašanj o priporočilih bolnikom z morebitnimi izbrisanimi termini predlagajo, da se obrnejo na zdravstvene ustanove.

Prebivalci naj ob tem počakajo na informacije s strani izvajalcev zdravstvenih storitev, ki bodo podatke prečistili in bolnike znova obvestili o novih terminih glede na stopnjo nujnosti, so poudarili.

Iz UKC Ljubljana so sporočili, da ne vedo, koliko je bilo pri njih morebitnih izbrisov terminov. Za seznam so zaprosili NIJZ, ko ga bodo dobili, bodo bolniki z neupravičeno zbrisanim terminom prejeli novega.

 

 

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo nosile občine in starši Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo...
Torek, 25 Avgust 2020 07:14
S prvim septembrom bodo učilnice ponovno napolnili šolarji, seveda ob upoštevanju priporočil Naciona...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300