Dornava: Spletna tržnica za brezplačno trženje izdelkov občanov
Politika
Tipografija

V natanko eni uri so dornavski svetniki zaključili januarsko sejo, na kateri so soglasno in brez razprave sprejeli predlog proračuna za letošnje leto in se seznanili z investicijo dograditve vrtca pri OŠ Dornava. Med drugim so se dogovorili še, da podprejo pilotni projekt, spletno tržnico, s katero želijo pomagati predvsem kmetijam iz svoje občine pri vzpostavljanju stika s potencialnimi kupci.

Čeprav je bil predlog proračuna občine Dornava za 2017 najpomembnejša točka 15. redne seje, je bil ta očitno tako dobro usklajen, da so ga tokrat svetniki le potrdili. Kot je pojasnil župan Rajko Janžekovič, je bil predlog v javni obravnavi, dobili so le eno pripombo, in sicer iz Knjižnice Ivana Potrča Ptuj. Namreč, kot smo poročali, so svetniki na novembrski  seji sklenili, da knjižnici ne namenijo denarja za sofinanciranje nakupa novega bibliobusa.

Kljub prošnji in vztrajanju Knjižnice tudi v novem potrjenem predlogu proračuna te postavke niso uvrstili.

Soglasje dvema dornavskima podjetjema

Občinski svet je obravnaval še dve vlogi in ju odobril. Podjetju Hmelj Dornava so podali soglasje k tržni distribuciji toplote kot tržne dejavnosti za ZUDV Dornava.

Župan je to vlogo ocenil kot primerno in dodal, da je tudi občina omenjeno podjetje zaprosila za izdelavo ponudbe za ogrevanje. Če bo ta cenejša, se lahko zgodi, da bodo tudi njihovi objekti ogrevani na lesne sekance, kot bo to po novem v dornavskem zavodu.

Kot primerno pa so svetniki ocenili še eno vlogo, in sicer Franca Kokola, prav tako podjetnika iz Dornave. Gre za pilotni projekt spletne tržnice, ki bi kmetijam, rokodelcem ter društvom, ki se ukvarjajo s tržno dejavnostjo, omogočil predstavitev izdelkov, primerjavo cen in prodajo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo nosile občine in starši Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo...
Torek, 25 Avgust 2020 07:14
S prvim septembrom bodo učilnice ponovno napolnili šolarji, seveda ob upoštevanju priporočil Naciona...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300