„Navijaške skupine“ za kandidatke za ravnateljico Vrtca Ptuj
Politika
Tipografija

Da je delovno mesto ravnateljice Vrtca Ptuj izjemno zaželeno in da se zanj na veliko lobira, čivkajo že ptiči na vejah. O tem, katera izmed štirih kandidatk je najbolj primerna, bi se moral opredeliti tudi mestni svet. A kot kaže, občina kot ustanoviteljica oz. njeni voljeni predstavniki o tej temi niso sposobni doseči kompromisa.

Na razpis za ravnatelja Vrtca Ptuj se je prijavilo pet kandidatov, štiri med njimi pa so izpolnjevale vse zahtevane pogoje: Ksenija Zorec, Alenka Čuš, Gordana Jovič in Marija Vučak. Prav vse štiri so dolga leta zaposlene v ptujskem Vrtcu. O tem, katera je najbolj primerna, bo sicer marca odločal svet zavoda, a kot mnogokrat doslej bo še pred tem izjemno veliko vlogo odigrala politika. Da so apetiti nekaterih ogromni, kaže tudi dogajanje na zadnji seji ptujskega mestnega sveta. Nekaj dni pred sejo so o predlogu mnenja o tem, katero kandidatko naj podpre občina, govorili člani Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja MO Ptuj, ki ji predseduje Martin Mlakar. Po naših informacijah so že takrat imeli precej različna stališča o primernosti posamezne kandidatke. So pa kot uradno izoblikovan predlog (3 glasovi za, 2 proti), ki ga je obravnaval tudi mestni svet, predlagali Marijo Vučak. Ta je na predstavitvah dobila veliko večino glasov zaposlenih, pa tudi predstavnikov staršev.

A da se z izbiro Vučakove kot najboljše kandidatke (po mnenju KVIAZ-a) ne strinjajo, je na seji dejala Nataša Vuk (Lista ZA Ptuj). Dodala je, da sta vsaj dve predlagani kandidatki bolj primerni za izbrano delovno mesto, saj da ima Vučakova le tri mesece vodstvenih izkušenj. „O predlagani kandidatki zato ne bomo glasovali,“ je pojasnila Vukova.

Milan Krajnik (DeSUS) je povedal, da je v dilemi, saj prejema množico različnih in nasprotujočih si informacij, zato se je odločil za enako potezo kot svetniška skupina Lista ZA Ptuj, a iz drugačnih razlogov: ne more namreč oceniti primernost kandidatk.

Miran Meško (SD) je obžaloval, da se razprava iz KVIAZ-a nadaljuje tudi na seji mestnega sveta in da mu je v zadnjih dveh letih presedla ta zgodba, ki se le še nadgrajuje z ustanavljanjem „navijaških skupin“.

Je sklep izglasovan ali ni?

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo nosile občine in starši Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo...
Torek, 25 Avgust 2020 07:14
S prvim septembrom bodo učilnice ponovno napolnili šolarji, seveda ob upoštevanju priporočil Naciona...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300