Sveti Tomaž: Svetniki opozarjajo na slabo stanje cest po zimi
Politika
Tipografija

Tomaževski svetniki so na zadnji seji opozarjali predvsem na slabo stanje javnih poti. Župan je povedal, da bodo tudi letos pripravili program vzdrževanja cest in izbrali izvajalca ter še pozval svetnike, da se podajo na teren in popišejo nujne sanacije in problematične odseke cest, na katere bi bilo potrebno navoziti gramoz oz. očistiti jarke.

Za vzdrževanje cest bodo namenili 50.000 evrov. »Velikokrat smo s temi 50.000 evri prekratki, zato bo potrebno izbrati prioritetne problematične ceste,« je bil jasen Cvetko.

Občina Sveti Tomaž je sicer v desetih letih asfaltirala 40 km javnih poti. Danes imajo od 72 km javnih poti še 19 km makadamskih, samo letos bodo poleg drugih investicij asfaltirali skupaj 3,5 km.

Tomaževski svetniki so na minuli seji potrdili investicijski program za projekt medgeneracijskega centra v občini. Ta predvideva, da bo celotna investicija, ki obsega gradnjo objekta z 32 posteljami, stala 1.469.630 evrov. Investitor projekta je občina, ki bo naložbo v celoti pokrila iz občinskega proračuna. Večino sredstev bo sicer zagotovila z najetjem kredita v višini milijon evrov.

Center bo deloval na 1.147 m². V njem bodo prvenstveno starostniki z območja UE Ormož, ki zaradi starosti in zdravstvenih težav ne morejo več shajati brez tuje pomoči. V centru se bodo srečevali tudi ostali krajani, saj bodo v njem še zdravstvena ambulanta, prostori društev ter prostori za športne aktivnosti in medgeneracijska druženja.

Število otrok v vrtcu narašča

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo nosile občine in starši Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo...
Torek, 25 Avgust 2020 07:14
S prvim septembrom bodo učilnice ponovno napolnili šolarji, seveda ob upoštevanju priporočil Naciona...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300