Bo oglaševanje na stoječih avtomobilih prepovedano?
Politika
Tipografija

Kar nekaj novosti naj bi se v prihodnjih mesecih na Ptuju obetalo na področju oglaševanja. Ogromni oglasi na fasadah hiš v mestnem jedru, ki smo jim bili priča v zadnjih letih, naj bi bili preteklosti. Prepovedano bo predvidoma tudi oglaševanje na stoječih avtomobilih, a ravno v tem primeru so na občino že dobili nekaj pobud za spremembo tega člena. Za kršitelje se obetajo tudi višje globe.

Kar 27 ptujskih svetnikov je aprila letos podprlo osnutek odloka o oglaševanju v mestni občini Ptuj in s tem potrdilo, da je ta primeren za nadaljnjo obravnavo. V času od 19. aprila do včeraj je bilo možno podati nanj pripombe in predloge, ki so jih zbirali na ptujski občini.

Kot izhaja iz osnutka, je bilo na podlagi preučitve veljavnega Odloka o oglaševanju v mestni občini Ptuj in primerov dobre prakse ugotovljeno, da je predpise treba novelirati. Razlog za odločitev, da se pripravi nov odlok na tem področju, pa so tudi v preteklosti podani predlogi in glasno izražena nestrinjanja z nekaterimi primeri oglaševanja, ki smo jim bili priča v zadnjih letih, predvsem v mestnem jedru. Z novim osnutkom se namreč posega tudi na področje oglaševanja na zasebni lastnini.

Ker je bilo potrebnih kar nekaj korenitih sprememb, so se na ptujski občini odločili kar za pripravo novega odloka. Župan Miran Senčar je februarja lani imenoval komisijo, ki se je sestala na štirih sejah. Kot so zapisali v osnutku, se je sledilo predvsem težnji po ureditvi nenadzorovanega (divjega) oglaševanja na območju MO Ptuj, zlasti na zasebnih nepremičninah, boljši ureditvi in pospešitvi postopkov za pridobitev dovoljenja za oglaševanje na javnih mestih. Osnutek pa predvideva tudi javni razpis za posamezne oglaševalske objekte na določenih lokacijah oz. območjih oglaševanja in možnost javno-zasebnega partnerstva.

Pripravljena je tudi že karta lokacij oglaševalnih mest. Na podlagi te se bo območje, namenjeno oglaševanju, jasno opredelilo in vključilo v občinski prostorski načrt.

Bo v mestnem jedru še sploh možno oglaševati?

Koliko bo stalo oglaševanje

Globe za kršitelje bodo višje

Poseganje v zasebno lastnino?

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo nosile občine in starši Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo...
Torek, 25 Avgust 2020 07:14
S prvim septembrom bodo učilnice ponovno napolnili šolarji, seveda ob upoštevanju priporočil Naciona...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300