Mobilnim učiteljem v zavodih višji potni stroški kot tistim v šolah
Politika
Tipografija

Ena izmed potez, ki jo je potegnilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v tem letu, je združevanje šol in zavodov za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami. Se je pa pri tej temi odprlo še kar nekaj drugih vprašanj, med drugim neenaka obravnava mobilnih učiteljev pri izplačilu potnih stroškov; zaposleni v zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami dobijo namreč za 15 odstotkov višje potne stroške kot tisti v osnovnih šolah s prilagojenim programom.

Kakovostna skrb za otroke s čustvenimi in vedenjskimi motnjami s celotnim spektrom različnih oblik pomoči je izjemnega pomena. Da se tega zavedajo in da je ravno to namen združevanja šol in zavodov za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami, pravijo na pristojnem ministrstvu. Ker velikokrat vzgojni zavodi nimajo ustreznih oblik dela in zato več otrok, ki bi potrebovali namestitev, ostaja v zanje neprimernem okolju, so se lotili sprememb. To je tudi eden izmed razlogov, da so na ministrstvu na podlagi strokovnih mnenj, ki so jih pripravili v sodelovanju z delovno skupino, sprejeli odločitev o pripojitvi Vzgojnega zavoda Slivnica k Mladinskemu domu Maribor, tekla pa naj bi tudi razprava o pripojitvi Vzgojnega zavoda Frana Milčinskega Smlednik k Vzgojnemu zavodu Kranj.

Namen tega naj bi bil zagotavljati kakovostno izvajanje javne službe vzgojnih zavodov oziroma t. i. kontinuum izvajanja pomoči.

Razlika v izplačilu potnih stroškov 15-odstotna

Ena izmed zahtev Sindikata vzgoje in izobraževanja (SVIZ), ki se nanaša tudi na to problematiko, pa je, da ministrstvo na sistemski ravni uredi napredovanje mobilnih učiteljev za dodatno strokovno pomoč.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

MNZ prodaja 80 rabljenih avtomobilov v paketu - za manj kot 60.000 evrov MNZ prodaja 80 rabljenih avtomobilov v paketu -...
Sreda, 15 Junij 2016 20:49
Ministrstvo za notranje zadeve je na svoji spletni strani objavilo zanimivo informacijo: prodaja nam...

Preberite več...

Slovenska Bistrica: Občina (ne)upravičeno zaračunava parkirnino? Slovenska Bistrica: Občina (ne)upravičeno zaračunava parkirnino?
Sobota, 20 Avgust 2016 11:05
Občina Slovenska Bistrica letno s pobranimi parkirninami prejme približno 35.000 evrov. Ali občina n...

Preberite več...

Prometne informacije

  • 22.09.2017 02:28

    Poplave, zaprte ceste:- Smednik - Kostanjevica, pri Malencah in pri Zameškem.Dela:- Na gorenjski avtocesti je zaprt priključek Kranj - zahod[…]radioptuj300