Enota Doma upokojencev Ptuj v Kopru ostaja „ptujska“
Politika
Tipografija

Konec septembra smo poročali s seje sveta zavoda, na kateri je predsednica sindikata koprske enote Doma upokojencev Ptuj Laura Babič Rihter zatrdila, da je hrana v enoti nekakovostna in da se je zgodilo tudi, da je za stanovalce zmanjkalo kruha. Na to se je odzval svet stanovalcev ter vodja enote, oboji so te trditve kategorično zavrnili. V vmesnem času je postalo jasno tudi, da za zdaj tamkajšnja enota ostaja v ptujskih rokah.

Na septembrski seji sveta zavoda Dom upokojencev Ptuj so izražene trditve Babič Rihterjeve, da je stanje v enoti Koper vedno slabše, da so delavci obremenjeni, da jih je premalo, da se bolniške ne nadomeščajo, da so nezadovoljni tudi stanovalci in da je kakovost hrane katastrofalna, očitno sprožile cel plaz odzivov. Zatrdila je namreč, da je v nedeljo v popoldanski izmeni, ko bi morala stanovalcem dati večerjo, celo zmanjkalo kruha. Za 22 stanovalcev naj bi imeli le štiri kose kruha, preostalo naj bi ga ponudili od malic zaposlenih, kar je bila edina alternativna rešitev. „Takšnega sadja, kot ga vidimo danes na seji, mi nimamo,“ je takrat dejala Babič Rihterjeva. A njene besede, izrečene na Ptuju, so bile povod, da je seji sveta zavoda Dom upokojencev Ptuj sledila seja sveta stanovalcev koprske enote. To je vodja enote Janez Dolšak sklical po tem, ko je izvedel za navedbe predsednice sindikata. Kot izhaja iz zapisnika, je svet stanovalcev njene trditve zavrnil, izpostavljeno pa je bilo, da so imeli v času, ko je hrano dostavljal Sodexo, pripombe glede kakovosti, a naj bi se stanje bistveno izboljšalo. Izrazili so še skrb, kako bodo trditve predsednice sindikata vplivale na ugled enote doma, ki je že tako okrnjen.

Trditve, povezane s prehrano v Kopru, so začudile tudi direktorico DU Ptuj Jožico Šemnički, ki pravi, da so ravno v koprski enoti redno mesečno vračali odvečne kilograme kruha v pekarno, kar je razvidno iz dobavnic. Priznava sicer, da so v ta namen začeli marca letos zmanjševati količine naročanja kruha. A kljub temu naj bi dobavitelju julija vrnili 14, avgusta pa kar 18 kilogramov kruha. „V enoti Koper pripravljajo samo zajtrk in večerjo, medtem ko kosilo zanje in zaposlene kuha zunanji dobavitelj,“ je še pojasnila direktorica.

Presenetljiv obrat sveta zavoda Obalni dom Koper na Markovcu

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

MNZ prodaja 80 rabljenih avtomobilov v paketu - za manj kot 60.000 evrov MNZ prodaja 80 rabljenih avtomobilov v paketu -...
Sreda, 15 Junij 2016 20:49
Ministrstvo za notranje zadeve je na svoji spletni strani objavilo zanimivo informacijo: prodaja nam...

Preberite več...

Slovenska Bistrica: Občina (ne)upravičeno zaračunava parkirnino? Slovenska Bistrica: Občina (ne)upravičeno zaračunava parkirnino?
Sobota, 20 Avgust 2016 11:05
Občina Slovenska Bistrica letno s pobranimi parkirninami prejme približno 35.000 evrov. Ali občina n...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300