Ptuj: Slaba komunalna opremljenost, ceste kličejo po obnovi
Politika
Tipografija

Ptujski mestni svetniki so na oktobrski seji v prvem branju obravnavali proračun za prihodnje leto. Pričakovani prihodki znašajo 29,6 milijona evrov.

Največji del prihodkov (40 %) predstavlja dohodnina občanov v višini 11,7 milijona evrov. Blizu tri milijone evrov namerava občina zbrati z davki na premoženje, med katerimi temeljni delež predstavlja dajatev nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč. 3,5 milijona je predvidenih prilivov od najemnin za stanovanja, poslovne prostore, koncesije za vodno pravico in najemnine za gospodarsko javno infrastrukturo. Okrog šest milijonov evrov namerava MO Ptuj pridobiti iz državnega in evropskega proračuna, med drugim za projekte urejanja kolesarskih povezav, mestno tržnico, spominski park, kanalizacijo in projekte trajnostne mobilnosti. Iz okoljske dajatve in turistične takse naj bi se v proračun 2018 steklo 360.000 evrov, s plačili dajatve komunalnega prispevka pa 600.000 evrov.

Za stroške plač vseh zaposlenih v mestni in skupni občinski upravi je v proračunu 2018 predvidenih 2,5 milijona evrov, za subvencioniranje cen programov varstva otrok v vrtcih, oskrbe starejših v domovih upokojencev, šolskih prevozov, stanarin in štipendije 4,5 milijona evrov, za subvencioniranje cen komunalnih storitev pa 740.000 evrov.

Za ceste ficki, za tržnico bajni štirje milijoni evrov

Koliko gasilcem

Iz razprave mestnih svetnikov

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

MNZ prodaja 80 rabljenih avtomobilov v paketu - za manj kot 60.000 evrov MNZ prodaja 80 rabljenih avtomobilov v paketu -...
Sreda, 15 Junij 2016 20:49
Ministrstvo za notranje zadeve je na svoji spletni strani objavilo zanimivo informacijo: prodaja nam...

Preberite več...

Slovenska Bistrica: Občina (ne)upravičeno zaračunava parkirnino? Slovenska Bistrica: Občina (ne)upravičeno zaračunava parkirnino?
Sobota, 20 Avgust 2016 11:05
Občina Slovenska Bistrica letno s pobranimi parkirninami prejme približno 35.000 evrov. Ali občina n...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300