Koliko bodo Markovčani plačali sosednji občini za športni center
Politika
Tipografija

Občina Markovci je sosedski občini Gorišnica za odkup zemljišč v Športnem parku Stojnci ponudila pol evra za kvadratni meter, kjer pa na takšno ceno niso pristali ter so zahtevali uradno cenitev.

Pred časom smo poročali o neurejenosti in zmedi glede lastništva zemljišč v sicer modernem nogometnem Športnem parku Stojnci v občini Markovci, ki je plod dela in truda članov Športnega društva Stojnci, finančne pomoči številnih donatorjev, predvsem pa investicijskih vlaganj markovske občine. Precejšen del zemljišč namreč leži na območju sosednje občine Gorišnica. Konkretneje, gre za parceli v skupni velikosti 16.651 kvadratnih metrov, ki v naravi predstavljata nogometno igrišče s tribunami in klubskimi prostori ter pomožno igrišče. Da bi občina Markovci razrešila problematiko neurejenih lastniških razmerij, zaradi katerih imajo nemalo težav tudi pri vzdrževanju parka in pridobivanju soglasij, je pred poletjem gorišniški občini poslala dopis, v katerem so ponudili 50 centov za kvadratni meter zemljišča, saj, kot so pojasnili, sta parceli pred ureditvijo parka predstavljali zaraščeno kmetijsko zemljišče.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

MNZ prodaja 80 rabljenih avtomobilov v paketu - za manj kot 60.000 evrov MNZ prodaja 80 rabljenih avtomobilov v paketu -...
Sreda, 15 Junij 2016 20:49
Ministrstvo za notranje zadeve je na svoji spletni strani objavilo zanimivo informacijo: prodaja nam...

Preberite več...

Slovenska Bistrica: Občina (ne)upravičeno zaračunava parkirnino? Slovenska Bistrica: Občina (ne)upravičeno zaračunava parkirnino?
Sobota, 20 Avgust 2016 11:05
Občina Slovenska Bistrica letno s pobranimi parkirninami prejme približno 35.000 evrov. Ali občina n...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300