Sveti Tomaž: Višje plačilo za kanalščino
Politika
Tipografija

Tomaževski svetniki so na zadnji decembrski seji potrdili elaborat Komunalnega podjetja Ormož za leto 2018, zato lahko občani na mesečnih položnicah pričakujejo nekoliko višje cene kanalščine.

Tik pred odhodom na novoletne praznike je tomaževski občinski svet soglasno sprejel proračun občine za 2018. Predlog, ki je zastavljen v višini nekaj manj kot 2,8 milijona evrov prihodkov in dobrih 3,4 milijona evrov odhodkov, so podprli brez razprave. Dodatnih 7.000 evrov so dodali za izgradnjo pločnika ob regionalni cesti od pokopališča do konca naselja Sveti Tomaž. Nekaj dodatnega denarja so med drugim rezervirali za obnovo sakralnih objektov, še okoli 10.000 evrov za izgradnjo širokopasovnega omrežja, kar pomeni vsega skupaj 84.000 evrov ter s 40.000 na 48.000 evrov povišali sanacijo plazu v Trnovcih, ki se že izvaja. Na novo pa so uvrstili sofinanciranje produkcije filma o pisatelju Mešku in Cajnkarju v višini 5.000 evrov. Gre za projekt treh občin, poleg tomaževske še občin Ormož in Slovenj Gradec.

»Sprejeli smo pomembne investicije. Želimo, da bodo na tak način izvedene,« je sprejetje proračuna, s katerim za investicije namenjajo slabi dve tretjini proračuna oziroma 1,75 milijona evrov, pokomentiral župan.

Spomnimo, da je zadolžitev za okoli pol milijona evrov planirana za največjo naložbo v tem letu – izgradnjo Medgeneracijskega centra, ki ga nameravajo graditi skupaj s Centrom starejših občanov Ormož; seveda ob pridobitvi koncesije. V nasprotnem primeru v investicijo ne bodo šli.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

MNZ prodaja 80 rabljenih avtomobilov v paketu - za manj kot 60.000 evrov MNZ prodaja 80 rabljenih avtomobilov v paketu -...
Sreda, 15 Junij 2016 20:49
Ministrstvo za notranje zadeve je na svoji spletni strani objavilo zanimivo informacijo: prodaja nam...

Preberite več...

Slovenska Bistrica: Občina (ne)upravičeno zaračunava parkirnino? Slovenska Bistrica: Občina (ne)upravičeno zaračunava parkirnino?
Sobota, 20 Avgust 2016 11:05
Občina Slovenska Bistrica letno s pobranimi parkirninami prejme približno 35.000 evrov. Ali občina n...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 19.10.2018 04:32

    Ponekod na dolenjskem megla v pasovih zmanjšuje vidljivost. Vozite previdno!Delovne zapore:- Štajerska avtocesta bo med Blagovico in Vranskim proti Mariboru zaprta[…]

radioptuj300