Ptuj: Zakaj ni bilo postavljenega drsališča
Politika
Tipografija

Zadnja tri leta so decembrsko dogajanje med drugim obeležili tudi zapleti s postavitvijo drsališča. Ta „nebodigatreba“ plastična ploskev se očitno ni skladala s preostalim plastičnim konceptom mesta, in čeprav morda res ni bila najboljše kakovosti, je nedvomno bila najboljše, kar trenutno premoremo. Številne še vedno zanima, zakaj vsaj tega, kar imamo, nismo izkoristili.

Prvič po letu 2013, takrat so umetno drsališče kupili, so ptujski otroci morali na drsališča v druge kraje. Alen Hodnik, direktor Javnih služb Ptuj, je pojasnil, da so že na prvih lanskoletnih sestankih z občino in Zavodom za turizem Ptuj dojeli, da njihovo drsališče in zelena smreka ne sodita v koncept, ki so ga organizatorji dogodkov pripravili za december 2017. Na Zavodu za turizem Ptuj so sicer trdili, da si želijo, da se drsališče postavi, a da je to povezano z zelo velikimi stroški postavitve in vzdrževanja.

Za drsališče ni bilo 1000 evrov, za okrasitev pa najmanj 26.000 evrov …

No, sredstev za postavitev drsališča ne v občinski blagajni ne v blagajni zavoda niso našli, so pa zagotovili precej denarja za okrasitev mesta. „O celotni vrednosti ne moremo govoriti, saj se dela še vedno izvajajo ter še ni končnega obračuna izvedenih del. Prav tako pogodba zajema še montažo in demontažo pustne krasitve. Gospa Stanka Vauda Benčevič ni izdelala zgolj koncepta praznične okrasitve, temveč tudi izdelavo vseh okraskov, izvajala je nadzor in usmeritve nad samo postavitvijo krasitve ter razsvetljave. Vrednost del je 10.000 evrov,“ se je konec decembra 2017 glasilo pojasnilo MO Ptuj. Dodatnih 16.000 evrov sta stali montaža in demontaža za novoletno-pustno okrasitev mesta.

5.000 evrov v občinskem proračunu so zagotovili tudi za ognjemet, precej manjšega zneska, potrebnega za postavitev plastičnega drsališča, pa jim ni uspelo najti.

Zakaj na Ptuju v okviru izvedbe decembrske zimske pravljice ni bilo postavljenega drsališča s pravim ledom (kot smo lahko bili priča v sosednjih občinah Kidričevo, Duplek, Maribor), je zanimalo tudi mestnega svetnika Darka Rojsa. V odgovoru na to svetniško vprašanje se na občini sklicujejo na slab odziv uporabnikov.

Letos drsališče s pravim ledom?

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

MNZ prodaja 80 rabljenih avtomobilov v paketu - za manj kot 60.000 evrov MNZ prodaja 80 rabljenih avtomobilov v paketu -...
Sreda, 15 Junij 2016 20:49
Ministrstvo za notranje zadeve je na svoji spletni strani objavilo zanimivo informacijo: prodaja nam...

Preberite več...

Slovenska Bistrica: Občina (ne)upravičeno zaračunava parkirnino? Slovenska Bistrica: Občina (ne)upravičeno zaračunava parkirnino?
Sobota, 20 Avgust 2016 11:05
Občina Slovenska Bistrica letno s pobranimi parkirninami prejme približno 35.000 evrov. Ali občina n...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 13.12.2018 09:03

    Zaradi okvar tovornih vozil je promet oviran na štajerski avtocesti pred Žalcem proti Ljubljani ter na primorski avtocesti na razcepu[…]

radioptuj300