Hajdina: Za mlade pol nižji komunalni prispevek
Politika
Tipografija

Občina Hajdina, ki je trenutno edina občina v Spodnjem Podravju s certifikatom Mladim prijazna občina, še z eno potezo dokazuje, da je tega tudi vredna. Sprejeli so namreč odlok, na podlagi katerega bodo od tega meseca naprej mlade družine oprostili plačila polovice odmerjenega zneska komunalnega prispevka.

Komisija za mlade, ki jo vodi občinski svetnik Uroš Gojkovič, je v zadnjih letih predlagala in s pomočjo občinskega sveta tudi realizirala številne izboljšave na področju mladinske problematike. Na njihov predlog so v občinskem proračunu zagotovili dodatna sredstva za sofinanciranje prevozov dijakov in študentov, ena izmed novosti pa so tudi občinski sprejemi za diplomante.

Tako župan Stanislav Glažar kot svetniki pa so podprli še eno idejo: da se za mlade družine zagotovi subvencioniranje komunalnega prispevka.

Ker je občinski svet na podlagi utemeljitve predloga presodil, da bodo z zagotavljanjem finančnih spodbud za gradnjo svojim prebivalcem, predvsem mladim in mladim družinam, zagotovili pogoje za kakovostno bivanje in jih s tem zadržali v občini, so ga že konec lanskega leta soglasno potrdili. A ker je bilo treba zagotoviti tudi sredstva, so jih poiskali in vnesli v rebalans proračuna za leto 2018. Za ta namen planirajo 4.000 evrov, po potrebi pa bodo v občinski denarnici poiskali še kakšne rezerve.

Glažar je ob tem pojasnil, da je do subvencije komunalnega prispevka upravičen tisti, ki na območju občine Hajdina prvič rešuje stanovanjsko vprašanje z gradnjo novega ali z rekonstrukcijo obstoječega stanovanjskega objekta:

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo nosile občine in starši Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo...
Torek, 25 Avgust 2020 07:14
S prvim septembrom bodo učilnice ponovno napolnili šolarji, seveda ob upoštevanju priporočil Naciona...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300