Lent 2018: Festival, ki razvaja z izbiro
Družba
Tipografija

Festival Lent je največji slovenski festival na prostem in eden največjih v Evropi. Žanrsko pisana, a usklajena paleta festivalskih prireditev zagotavlja, da vsakdo najde kaj zase. Operne in baletne, gledališke in plesne predstave, jazzovski koncerti, koncerti klasične glasbe, glasba sveta, kantavtorski koncerti, koncerti šansonov in etno glasbe, folklorni večeri, predstave uličnega gledališča, poletni kino, športne dejavnosti ter prireditve in dejavnosti za otroke uspešno uresničujejo festivalovo poslanstvo: čim širšemu občinstvu omogočiti dostop do kakovostnih prireditev ter umetnost in kulturo iz zaprtih dvoran prenesti na prosto, na mestne ulice in trge, med ljudi.

Festivalska prizorišča loči le nekajminutni sprehod. In ta se ob prijetnih gostinskih vrtovih, ki se v poletnih večerih zlijejo na trge in ulice, ter številnih stojnicah, s katerih mamijo lokalne dobrote, mimogrede prelevi v odlično večerjo na prostem, pokušino lokalnih vin ali pivskih kreacij lokalnih butičnih pivovarn. Vrhunec kulinaričnih razvajanj ponuja festival Sladolent, ki v mesto privabi najboljše slovenske kuharske mojstre.

Festival Lent je festival festivalov – pod njegovim okriljem namreč potekajo svetovno uveljavljeni mednarodni CIOFF festival Folkart, mednarodni festival jazzovske glasbe Jazzlent, festival uličnega gledališča Ana Desetnica, festival ustvarjanja in radovednosti Art Kamp in festival slovenske kulinarike Sladolent.

Festival Lent gosti glasbene legende, kot so B.B. King, James Brown, Ray Charles and Stephane Grapelli; največja imena svetovne glasbe, kot so Macy Gray, Mercedes Sosa, Paquito D'Rivera, Dr. John, Jose Feliciano, Lester Bowie, David Byrne, Maynard Ferguson, Maceo Parker, Femi Anikulapo Kuti, Omara Portuondo, The Dubliners, Bob Geldof, ob tem pa ne pozablja na najboljše slovenske izvajalce.

Festival Lent tudi načrtno odkriva nove talente in neguje sodobno slovensko ustvarjalnost. Svoje odre ponuja novim generacijam nadarjenih umetnikov, ki jim nastopi ob boku uveljavljenih domačih in tujih izvajalcev in največjih zvezd ne nudijo le izjemne kreativne spodbude, temveč tudi priložnost za preboj in uveljavitev v širšem slovenskem prostoru.

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 29.05.2020 04:45

    Zaradi prometne nesreče je zaprta regionalna cesta Ivančna Gorica - Krka v Muljavi.Ponekod na Dolenjskem megla v pasovih zmanjšuje vidljivost,[…]

radioptuj300