Maribor: Prvo dvodnevno Martinovanje  je prineslo nekaj presežkov
Družba
Tipografija

Čeprav je bilo letošnje Martinovanje v organizaciji Zavoda za turizem Maribor - Pohorje prvič organizirano v nedeljo, se ga je udeležilo rekordno število ljudi. Na Trgu Leona Štuklja se je zabavalo okoli 14.000 ljudi, skupaj s ponedeljkom, ko so se predstavila Slovenska mlada vina, pa jih je letos v Mariboru martinovalo kar 20.000.

Že tradicionalno se je mariborsko martinovanje na Trgu Leona Štuklja pričelo natančno ob 11. uri in 11 minut, ko je zbrane nagovorila vinska kraljica Slovenije, Katarina Pungračič. Po tradicionalnem krstu mošta, pa so za zabavo poskrbeli člani Ansambla Saše Avsenika. 

 »Z izvedbo letošnjega martinovanja smo izjemno zadovoljni. Mariborčani in drugi obiskovalci smo znova dokazali, da je martinovanje zagotovo eden najpomembnejših dogodkov,« je povedala direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje, Doris Urbančič Windisch.  »Res nam je šlo na roko tudi lepo in toplo vreme, se pa je izkazalo, da če ponudimo vsebino, bodo ljudje prišli tudi v nedeljo.« 

Nepregledna množica obiskovalcev se je zabavala in pomenkovala ob stojnicah, ki so vabile z odličnim štajerskim vinom in domačimi dobrotami vinogradnikov, turističnih kmetij in gostincev. Dogodek so obiskali tudi številni tuji turisti, predvsem iz sosednjih držav Avstrije in Hrvaške ter iz držav bivše Jugoslavije, opaziti pa je bilo moč tudi turiste iz Južne Koreje. 

 V ponedeljek so na Trgu Leona Štuklja slovenski vinarji predstavili svoj letnik 2018. Na dogodku Slovenska mlada vina sta zbrane med drugimi zabavala 6pack Čukur in Alfi Nipič.  Nagovorila pa jih je tudi Mariborska vinska kraljica Ana Protner.   Z dogodkom Slovenska mlada vina se je zaključil letošnji, že 18. Festival Stare trte.

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 29.05.2020 06:15

    Ponekod na Dolenjskem in na območju Ljubljane megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, prilagodite varnostno razdaljo in hitrost.Dela:- Zaprt izvoz in[…]

radioptuj300