Že poznate nove ugodnosti 2022 ob nakupu električnih vozil ?
Gospodarstvo
Tipografija

Če kupujete električni avtomobil potem morate upoštevati nove spremembe glede subvencioniranja v letu 2022, ki so stopile v veljavo pred kratim.

Subvencije za električna vozila 2022
Letošnja velika novost za podjetja oz. pravne osebe je možnost odbitka DDV pri nakupu 100 % električnih vozil z vrednostjo do 80.000 €. Prav tako je možnost odbitka DDV tudi pri servisiranju in nakupu nadomestnih delov za 100 % električna vozila. Za fizične osebe pa še vedno velja subvencija v višini do 4.500 €.

Novosti v letu 2022 - možnost odbitka DDV pri nakupu za podjetja oz. pravne osebe:*
-
pri nakupu novih 100% električnih vozil z vrednostjo do 80.000 €
-
pri servisiranju in nakupu nadomestnih delov za vozila
-
boniteta za službena električna vozila 2022: nižja stopnja 0.3%

V letu 2022 izkoristite tudi ugodnosti za fizične osebe:

-subvencija za električna vozila do 4.500 € za nakup novega vozila

 

Porsche Ptujska cesta z znamko Audi na štajerskem trgu ustvarja nove smernice električne mobilnosti prihodnosti. Tehnološko električno izpopolnjena, z velikim dosegom so popolnoma primerna za vsakodnevno uporabo (1).

AKCIJA PONUDBA 2022 pri Porsche Ptujska cesta
V akcijski ponudbi vas čakata dva vrhunska električna modela:

-          Audi Q4 e tron 2022 že od 44.450 €*

-          Audi e tron 2022 že od 59.990 €*

Cene so že z vključenim bonom za akcijsko fin. in zav. -2.000 €.* Na voljo je omejena količina vozil! Pokličite za akcijsko ponudbo, ki velja le do 31. 3. 2022! Vabljeni v njihov salon Porsche Ptujska cesta, da si nove modele ogledate v živo in se zapeljete na testno vožnjo! Več informacij dobite na strani www.porscheinterauto.net.*

Novi Audi e-tron Q4 - doseg do 512 km (WLTP): cena že od 44.450  €*
Audijevim kupcem ponuja cenovno privlačen vstop v svet prestižne električne mobilnosti. dno notranjost modela Audi Q4 e-tron zaznamujejo tehnološke inovacije, športnost in funkcionalnost.  Za večino je najbolj zanimiv zato, ker je notranjost po velikosti zaradi vrhunske izkoriščenosti primerljiva z notranjostjo SUV-jev višjega razreda, je izjemno funkcionalna in povsem športno zasnovana. Prostornina prtljažnika modela Audi Q4 e-tron znaša 520 l. Pri podrti zadnji sedežni klopi pa se poveča vse do 1.490 l. Audi Q4 e-tron ponudbo sestavljajo tri pogonske različice, na vrhu katerih je model quattro z največjo močjo 220 kW oz. 299 KM. Impresiven je tudi doseg, ki znaša vse do 512 km električnega dosega WLTP (kapaciteta baterije 77 kWh). Na voljo vam je tudi različica z manjšo 52 kWh baterijo (doseg 340 km WLTP). Izrazit je tudi visok položaj sedenja, Audijevi inženirji pa so pri razvoju veliko pozornosti namenili digitalni izkušnji in udobju med vožnjo z različnimi varnostnimi asistenčnimi sistemi za brezskrbno vožnjo v vseh razmerah. Audi Q4 e-tron je pravi multitalent, suveren spremljevalec za vsakodnevne vožnje in prosti čas, v vseh pogledih primeren kot pravi Audi.

Audi e-tron 50 – velik prestižni športni terenec za najbolj zahtevne: cena že od 59.990 €
Audi e-tron je bil prvi električni model znamke Audi in je tako namenjen vsem tistim, ki so najbolj zahtevni kupci in želijo le najboljše, hkrati iščejo tudi veliko prostornosti. Audi e-tron poganjata dva elektromotorja, ki poskrbita za hiter pospešek električnega SUV-ja z 0 na 100 km/h. Moč znaša vse do do 370 kW oz. 503 KM pri športni S različici. Gre za bolj prestižni in bolj robusten električni avtomobil za dinamični življenski slog. Moč pri speljevanju je primerljiva z močjo športnega avtomobila. Oblikovalsko posebnost modela Audi e-tron predstavljata opcijski virtualni zunanji vzvratni ogledali. Električni SUV je s skupno prostornino prtljažnika 660 l primeren tudi za dolga potovanja. Vsekakor je tukaj na prvem mestu sam videz vozila, ki je zares markanten in atraktiven. Velika baterija 71 kWh omogoča doseg do 336 kilometrov (WLTP). Na spisku serijske opreme najdemo tudi velika aluminijasta platišča velikosti 19 palcev, napredne LED žaromete, električno odpiranje pokrova prtljažnika, MMI navigacijo plus na dotik, Audi pre sense asistence pa so že serijske. Kupci lahko izberejo tudi Znamka Audi ima v ponudbi tudi model Audi e-tron Sportback, ki je še bolj individualen s kupejevsko padajočo strešno linijo.

INTERVJU S PRODAJNIM SVETOVALCEM

Zakaj je znamka Audi v taki prednosti v elektrifikaciji pred drugimi? Kaj je velika prednosti?
»Vsekakor se lahko znamka Audi pred konkurenti najbolj pohvali s tem, da omogoča veliko prilagodljivosti vsem željam, zahtevam in seveda okusom. K razvoju znamke Audi na štajerskem smo zares veliko prispevali z odličnim in iskrenim osebnim odnosom do strank v naši poslovalnici Porsche Ptujska cesta. Stranke so take prepoznale prednosti Audi vozil, še posebej so štajerski kupci navdušeni nad najnovejšimi električnimi modeli kot je Audi Q4 e-tron in Audi e-tron. Vsem kupcem zagotavljamo testno vožnjo z najnovejšimi modeli in z ekipo prodajnih svetovalcev vrhunsko svetovanje, prilagojeno vsakemu kupcu«, pravi prodajni svetovalec pri Porsche Ptujska cesta Peter Sernc.

Kateri električni Audiji so na štajerskem najbolj zaželeni in kaj je največji razlog za to?
»
Najbolj zaželeni električni Audiji na štajerskem je zagotovo nedavno predstavljeni novi Audi Q4 e-tron, obenem je tudi najbolj prodajani model pri Porsche Ptujska cesta. Le-ta kupce osvoji predvsem s kar do 512 km električnega dosega WLTP (kapaciteta baterije 77 kWh), kar je v tem razredu vozil zagotovo zavidljiv podatek. Sicer je na voljo tudi različica z manjšo 52 kWh baterijo (doseg 340 km WLTP). Kupce prepriča tudi izjemna prostornost, visok položaj sedenja, napredno digitalno udobje z velikim osrednjim zaslonom z navigacijo na touch, novi asistenčni sistemi, ki pripomorejo k varni vožnji in še veliko več. Audi Q4 e-tron ponudbo sestavljajo tri pogonske različice, na vrhu katerih je model quattro z največjo močjo 220 kW oz. 299 KM. Enostavno je tudi polnjenje, kar izboljša električno izkušnjo - čas polnjenja znaša okrog deset minut za približno 130 kilometrov v idealnih pogojih (WLTP) s priročnim polnjenjem s storitvijo Audi e-tron Charging Service.«

Polnjenje doma
Zahvaljujoč ponudbi električnih polnilnic MOON vam lahko ponudijo tudi rešitve za polnjenje doma, zato vam pri vožnji na električni pogon ni treba sklepati nikakršnih kompromisov.

AUDI AKCIJA 2022
Vabljeni v salon Audi Porsche Ptujska cesta.
Z veseljem so vam na voljo za vse dodatne informacije:


Ptujska cesta 150, 2000 Maribor
 • Denis Rojs, tel. 02 45 02 661
 • Peter Sernc, tel. 02 45 02 662

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300