Vsi na Bled za dober namen!
Družba
Tipografija

V soboto, 23. septembra se bo na Promenadi in v neposredni bližini Blejskega jezera v organizaciji dnevnega časopisa Novice Svet24 odvijal dobrodelni dan za pomoč družinam otrok s posebnimi potrebami, imenovan Dobrodelni Svet24. Namen dogodka je zbiranje sredstev za družine otrok s posebnimi potrebami, ki smo jih vsak četrtek predstavljali v dnevnem časopisu Novice Svet24 in tako že druga izdaja dogodka, ki smo ga uspešno začeli lani z dogodkom v Piranu. 

Tek in nordijska hoja sta v Sloveniji med najbolj priljubljenimi in obenem tudi dostopnimi športi, in ker smo Slovenci poznani kot narod, ki rad pomaga sočloveku v težavah, smo se odločili združiti obe plati našega vsakdana in organizirati dogodek, ki smo ga poimenovali Dobrodelni Svet24, namenjen pa je družinam otrok s posebnimi potrebami. Vsa zbrana sredstva bomo razdelili med družine otrok s posebnimi potrebami, ki smo jih vsak četrtek predstavljali v dnevnem časopisu Novice Svet24 in na spletnih straneh www.svet24.si in www.odkrito.si, kjer najdete tudi podatke, kako lahko družinam pomagate, če se dobrodelnega dneva ne boste udeležili. Merjenja časa ne bo, dogodek je netekmovalne narave, namenjen v prvi vrsti dobrodelnosti in druženju.

 Prijave so že odprte!

 Na spletni strani http://odkrito.si/dobrodelni-tek-svet24 boste našli program prireditve, najnovejše informacije, podatke o posameznih disciplinah in spremljevalnem programu. V nordijski hoji se boste preizkusili na štirih razdaljah – 3,5, 5, 8 in 10 km, na poti okoli Blejskega jezera in po bližnji okolici pa vas bodo spremljali člani demonstratorske vrste in učitelji nordijske hoje pri SZS ZUTS. Tisti nekoliko lažjih nog se bodo lahko preizkusili v teku okrog Blejskega jezera in sicer se bodo lahko odločili za en (6 km) ali dva kroga (12 km).

 Do 20.9. bodo odrasli ob prijavi za tek ali nordijsko hojo plačali 15 evrov (na dan dogodka bo potrebno plačati 5 evrov več), otroci do 15. leta pa 5 evrov. V sodelovanju s podjetjem Lidl Slovenija smo poskrbeli tudi za najmlajše, ki jih lahko prijavite na ZDRAVKOV OTROŠKI TEK, 150-metrsko preizkušnjo po Promenadi. 

 Vsak udeleženec prejme topel obrok, vodo in darilno vrečko z majico in promocijskimi izdelki pokroviteljev.

 Zabavni program

Dogodek bo tokrat vodil Klemen Bunderla z Radia Aktual, najbolj poslušanega radia v Sloveniji, zbrane bodo na dogodku zabavali člani ene najpopularnejših slovenskih zasedb Čuki, kasneje bodo žezlo v roke vzeli člani Ansambla Javor, zagotovo lahko kaj dih jemajočega pričakujemo s strani F & B Acrobatics, tekače in pohodnike bosta ogrevala Jasmina Kozina Praprotnik in Urban Praprotnik, na dogodku bo prisotna tudi nosilka olimpijske medalje, Urška Žolnir, odlična plavalka Anja Klinar ter drugi znani Slovenci. 

Tekom dogodka lahko pričakujete tudi licitacijo športnih artiklov – med drugim podpisan dres in rokavice Jana Oblaka, podpisan dres slovenske košarkarske reprezentance ter podpisane drese NK Olimpija in NK Maribor ter košarkaško žogo s podpisi igralcev filma Košarkar naj bo, celoten izkupiček pa bo seveda namenjen malim borcem in njihovim staršem, torej otrokom s posebnimi potrebami.

Ob 11.30 uri bomo razglasili zmagovalca Turistične patrulje za leto 2017, kjer so bralci dnevnega časopisa Novice Svet24 in radia Aktual med 15 slovenskimi občinami izbrali turistom najprijaznejšo.

Razlogov, da ste 23.9.2017 na Bledu, je več kot dovolj. Pridružite se nam tudi vi!  

 

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300