Aktualov dan žena 2018:  Žur leta v Stožicah
Družba
Tipografija

Kako napolniti Stožice do zadnjega kotička? Radio Aktual pozna skrivni recept in ga že vrsto let uporablja pri organizaciji Aktualovega dneva žena. Glasbeni in scenski spektakel je, kot se je zgodilo tudi letos, razprodan v nekaj dneh, srečneži, ki se do vstopnic dokopljejo pravočasno, pa si lahko obetajo nepozaben žur. Letošnji dogodek se je odvijal v petek, 2. marca 2018 in je zopet postregel z duhovitim vodenjem, odličimi glasbenimi gosti ter točkami presenečenja, ki so dodatno animirale že tako dobro razpoložene obiskovalce.

Še pred uradnim začetkom so za ogrevanje ozračja v predprostoru poskrbele Aktualove mornarke in mornarji, ki so se z obiskovalci družili med celotnim dogodkom, ter nepogrešljiva Anita Gošte in Dean on the Mike, voditelja Aktualove Galame. Nad gnečo na koncertu nista bila presenečena. »Radio Aktual je najboljši! Ima najboljše radijske voditelje in najboljše poslušalce. In jasno, ko daš to vse skupaj, je vsota – razprodano in največji žur!« je komentiral Dean, Anita pa je dodala: »Aktualovci se zanašamo na pozitivo, za katero se mi zdi, da je v teh časih manjka.«

 Koncert je nato ob 20. uri otvoril Klemen Bunderla, ki se mu je nekaj minut zatem pridružil sovoditelj Jure Ličen, oder pa so v prvi polovici večera zasedli Srebrna krila in Vlado Kalember, Boris Novković, Učiteljice ter Lana Jurčević. Učiteljice so nastopile kot gostje presenečenja, pa tudi Srebrna krila in Vlado Kalember ter Lana Jurčević so za zbrane pripravili posebne točke: prvi so v svoje vrste za tri skladbe, največje uspešnice Novih fosilov, povabili pevko Nušo Derenda, Lana pa je uspešnico Prava ljubav odpela kar z voditeljem Klemnom Bunderlo. »Ni dolgo tega, ko sem razmišljala, da bi želela na odru peti ravno pesmi Novih fosilov, ker so se mi res usedle v srce in jih znam že iz mladosti, ko sem jih ogromno poslušala in tudi pela. No, pa se je to zgodilo! Te pesmi ostajajo in so večne. Krasno je peti za publiko, ki res uživa in vse pesmi poje s teboj,« nam je po nastopu povedala dobro razpoložena Nuša. Lana Jurčević pa je dejala, da se je Klemen Bunderla v duetu z njo odlično izkazal. »Klemen ima kar nekaj podobnosti z Luko Nižetićem, ki komad poje v originalu. Izvedel ga je super in res sem vesela, da sva pela skupaj. Atmosfera je bila odlična!«

 Temperaturo v dvorani je dvignila plesna skupina Empreus z vročo plesno točko, nato pa so zapeli še Pop Design in Parni Valjak. »Smejem se in srečen sem, ko na tem koncertu vidim toliko sreče in ljubezni,« je dejal Aki Rakimovski, pevec skupine Parni Valjak. Občinstvo je zadnji skladbi pred odhodom domov, Prokleta nedelja in Lutka za bal, namreč skoraj v celoti odpelo namesto njega.

 Kot se za tradicionalni koncert ob dnevu žena spodobi, je bil na koncertu prisoten tudi veliki pokrovitelj, Tosama in njihova blagovna znamka Natura Femina, ki poudarja pomembnost ženskih izdelkov za intimno nego iz naravnih sestavin. »Z Naturo Femino, ki je med ženskami izredno dobro sprejeta, smo sponzor na dogodku že tretje leto. To je veselje za naše uporabnice, pa tudi za ekipo. Gre za res pozitiven dogodek, nenazadnje je pa koncert za ženske ob osmem marcu, Natura Femina pa bi bila težko bolj ženstvena linija za intimno nego,« je povedala Tanja Rajkovič, skrbnica blagovnih znamk intimne nege za Tosamo. Dogodek pa ne bi bil mogoč niti brez sponzorja Vitapur, blagovne znamke za spalno kulturo, ki je za obiskovalce pripravila nagradno igro. V sodelovanju z Aktualom so brezplačno podarili sto vrhunskih Vitapur vzglavnikov, s čimer pričenjajo novo kampanjo »Vitapur podarja vzglavnike« za spodbujanje čim boljšega spanca.

 

 

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300