Strelstvo: Odlična Ormožana zelo visoko
Šport
Tipografija

Člani slovenske reprezentance so od 2. 9. naprej opravili prve nastope na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji. Med najboljšimi strelci reprezentance sta bila Ormožana Kevin Venta in Urška Kuharič.

Kuharičevi do finala zmanjkalo le 1,8 kroga

Mlada in perspektivna ormoška strelka Urška Kuharič je odlično streljanje pokazala v olimpijski disciplini z zračno puško in s svojim rekordnim rezultatom na največjih tekmovanjih s 625,2 kroga osvojila visoko 22. mesto med 113 uvrščenimi strelkami. Kot najboljši Slovenki je Kuharičevi do finala zmanjkalo vsega 1,8 kroga, njeni rezultati po serijah 104,4, 104,1, 104,7, 105,2, 102,9 in 103,9 pa kažejo, da je priložnost za preboj med osem najboljših finalistk na SP izgubila v predzadnji seriji, ki je bila njena najslabša.

»Poskušala sem se osredotočiti na prve štiri serije, ki sem jih odstreljala zelo dobro in konstantno. Žal mi je v zadnjih dveh zmanjkalo koncentracije, nepravilno izvedeni streli so me stali finala. Kljub slabšemu zaključku ne morem reči, da s končnim rezultatom in osvojenim 22. mestom nisem zadovoljna. Na manjkajočega 1,8 kroga do finala v tako močni konkurenci pa vsekakor gledam kot veliko motivacijo za prihajajoče tekme,« je vtise po prvem nastopu na SP strnila 24-letna Ormožanka.

Dosežek Kuharičeve je izjemen, saj je bila osma najvišje uvrščena Evropejka, kar daje njenemu dosežku še večjo težo. Kuharičeva je na tekmi dosegla 56 desetic in le dva zadetka v 9,8 v predzadnji seriji in dva zadetka v 9,9 v zadnji seriji sta ji onemogočila preboj med finalistke. Z 22. mestom pa je za eno mesto izboljšala tudi svojo doslej najboljšo uvrstitev izpred štirih let, ko je še kot mladinka nastopala na SP v Granadi v ležečem položaju z malokalibrsko puško.

Dvakratna olimpijka Živa Dvoršak je z zračno puško, ki je v zadnjem obdobju njena slabša disciplina, s 623,0 kroga osvojila 41. mesto, najmlajša članica slovenske ekipe Klavdija Jerovšek pa je končala na 85. mestu s 618,8 kroga. Azijke in še posebej Korejke so dominirale tudi v tej disciplini, veliko presenečenje favoritinjam pa je pripravila mlada šele 18-letna Hana Im, ki je po najboljšem rezultatu v kvalifikacijah postala nova svetovna prvakinja. V finalu sta streljali dve Evropejki, ki sta s 7. in 8. mestom ostali brez kvote za nastop na OI v Tokiu 2020, prejeli sta jih dve Koreji in dve Indijki.

Venta odličen s pištolo na 50 m

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 04.06.2020 16:39

    Zaprt je vozni pas zaradi okvare tovornega vozila na vipavski hitri cesti med predorom Barnica in pokritim vkopom Rebernice 2[…]

radioptuj300