Nogomet: Domačini svoj »penal« izkoristili, gostje ne
Šport
Tipografija

Ko se najuspešnejša gostujoča ekipa lige (Drava) odpravi v goste vodilni ekipi lige (Bravo) je mogoče pričakovati izjemno zanimiv in napet obračun. Takšnega so lahko gledalci v Spodnji Šiški (in pred malimi zasloni kanala Sportklub 1) tudi spremljali, čeprav je delo igralcem precej otežilo razmočeno igrišče.

Modri so srečanje odprli poletno in imeli na začetku žogo več v svoji posesti. Prvi je za domačine resno zapretil Darko Zec v 5., za goste pa Jaka Bizjak v 13. minuti. »Festival priložnosti« se je zgodil v 30. minuti, ko so najprej viseli Ptujčani, a se je z obrambo izkazal Šeliga. V protinapadu je bil v dobrem položaju znova Bizjak, a so mu domači branilci v zadnjem trenutku blokirali strel. Sledil je nasprotni napad, po katerem se je najboljši domači napadalec Mustafa Nukić znašel sam pred Šeligom s strani, a je vratar Drave njegov strel izjemno ubranil.

Le nekaj minut kasneje je najmlajši igralec na igrišču Luka Lovenjak spretno prodrl po levi strani, tik pred 16-metrskim prostorom pa ga je s prekrškom ustavil David Brekalo. Prosti strel Bizjaka so domačini odbili.

Še eno lepo akcijo so ptujski modri izvedli v 38. minuti, ko je Bizjak hitro izvedel prosti strel in podal do Fanima, ta je preigral svojega čuvaja in podal v sredino do Pirtovška, ki pa je streljal tik mimo gola.

V prvem polčasu je bila absolutno premalo aktivna zvezna vrsta Drave, zato je vse preveč podaj iz zadnje linije šlo neposredno do napadalcev. Te so fizično močnejši in višji domačini z lahkoto ustavljali.

Ob polčasu je v domači ekipi v igro vstopil Đajič, ki je imel že v 46. minuti lepo priložnost (strel tik mimo gola), tudi v nadaljevanju pa je vnesel veliko živahnosti v igro. Ko je bilo stanje na igrišču povsem izenačeno in so domačini izvajali prosti strel s strani (Jugovar), pa je Mitja Rešek v svojem kazenskem prostoru z vlečenjem za dres podrl Darka Zeca in sodnik Roberto Ponis je pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec je bil kapetan Ovbokhva Agboyi – 1:0.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 26.03.2019 13:00

    Zastoji nastajajo na štajerski avtocesti:- med Celjem vzhod in Celjem zahod proti Ljubljani 1 km;- pred priključkom Domžale proti Ljubljani,[…]

 

 

radioptuj300