Pohorje: Prva smuka v tej sezoni
Šport
Tipografija

Na mariborskem Pohorju so minuli konec tedna omogočili prvo smuko v sezoni 2018 / 2019. V soboto so zagnali vlečnici Areh in Cojzerica.

»Na teh progah smo v preteklih dneh ob nizkih temperaturah izdelali dovolj snega, da smo ju lahko pripravili in odprli za smučarje. Vlečnici Areh in Cojzerica bosta obratovali med 9. in 16. uro, sprva bodo veljale promocijske cene dnevnih smučarskih vozovnic: za odrasle bodo stale 17 evrov, za mladino 14 in otroke 10 evrov. Prav tako so 1. decembra začele veljati sezonske smučarske vozovnice za sezono 2018 / 2019. Uradno odprtje smučarske sezone (Visit Pohorje Ski opening) oziroma otvoritveni dnevi bodo potekali od 14. do 16. decembra. V teh dneh bodo še veljale omenjene promocijske cene dnevnih vozovnic, za smučarje in ostale obiskovalce pa 14. decembra pripravljamo tudi velik koncert na Snežnem stadionu,« so sporočili iz mariborskega javnega podjetja Marprom, ki upravlja smučišča.

Smučišče Mariborsko Pohorje je največji smučarski center v Sloveniji. Ljubitelji belih strmin lahko uživajo na več kot 40 kilometrih smučarskih prog, primernih za smučanje vseh težavnostnih stopenj. S ponudbo lahkih in zahtevnejših prog je Pohorje primerno za vse smučarje, še zlasti se je uveljavilo kot priljubljeno družinsko smučišče. Pozimi se ponaša z več kot sedmimi kilometri osvetljenih prog za nočno smuko, poleg smučanja in deskanja obiskovalcem ponuja še vrsto drugih zimskih dejavnosti.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 22.05.2019 10:11

    Delovne zapore:- Zaradi popravila jaška bo predvidoma do 13. ure, na primorski hitri cesti zaprt uvoz Izola proti Kopru.- Zaprta[…]

 

 

radioptuj300