Nogomet: Naslednji odmeven prestop: Kidrič v Olimpijo
Šport
Tipografija

Izjemno 3. mesto po jesenskem delu sezone je v nogometno orbito izstrelilo številne posameznike Aluminija. Prvi zvezdnik je bil nedvomno hitri in spretni Francesco Tahiraj, med napadalci pa se je posebej izkazal tudi Rok Kidrič. Čeprav so v klubu pričakovali ponudbe na njegov naslov, pa je le redko kdo računal s tem, da bi kariero nadaljeval pri aktualnem državnem prvaku, pri Olimpiji. A se je zgodilo prav to!

23-letni napadalec (letnik 1995) je v letošnji sezoni pod vodstvom trenerja Oliverja Bogatinova zaigral na 18 tekmah, izpustil je le obračun z Gorico. Na teh tekmah je dosegel šest zadetkov, dva je dodal še v pokalnem tekmovanju. S tem je bil drugi strelec ekipe, za že omenjenim Tahirajem (9). Čeprav je le peščico tekem odigral od prve do zadnje minute, pa je bil s svojo vlogo robustnega napadalca ena od osrednjih figur ekipe. Opravil je veliko »težaškega« dela, nad njim so bili storjeni številni prekrški, ki so pomenili odmor za branilce, obenem pa priložnost za podaje v kazenski prostor.

Kidrič je prve nogometne korake naredil v Šmarju pri Jelšah, kjer je ostal vse do srednješolskih let, ko je prestopil v Celje. Tam je ostal vse do zaključka mladinskega staleža, med člani celjskega prvoligaša pa prave priložnosti ni dočakal. Pot ga je nato zanesla na drugoligaške zelenice, kjer se je kalil pri Šmartnem, Dravinji in v sezoni 2015/16 tudi pri ptujski Dravi (20 tekem, 6 zadetkov). Popoln razcvet je doživel v sezoni 2016/17, ko je zaigral v dresu Rolteka iz Doba. Takrat je pod vodstvom trenerja Damijana Romiha na 24 tekmah zabil 19 golov, s čimer je bil drugi strelec 2. lige.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 25.08.2019 01:00

    Gneča, zastoj:- Na gorenjski avtocesti med Jesenicami - vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji, 4 km. Proti Kranjski Gori je[…]

 

 

radioptuj300