Motokros: Gajser padal in se pobiral, pa znova padal in se znova pobiral …
Šport
Tipografija

Tim Gajser iz Pečk pri Makolah se je po pettedenskem premoru, ki so ga imeli najboljši motokrosisti sveta po dirki za Veliko nagrado Trentina, optimistično odpravil v Mantovo, kjer je leta 2016 že slavil. Zelo dobro je opravil s kvalifikacijami – bil je drugi, še posebej pa se je izkazal na uradnem nedeljskem ogrevanju, kjer je v najboljšem krogu postavil za skoraj tri sekunde boljši čas od tekmecev.

Tako je na peti letošnji dirki upravičeno pričakoval še peto uvrstitev na zmagovalne stopničke, a se je v obeh dirkah vse obrnilo proti njemu … Tekma je potekala v zelo težkih razmerah, saj je bila proga dodobra razmočena od dežja. Za startni položaj je na prvi dirki Tim izbral drugačno postavitev od večine najboljših, kar pa se ni izkazalo za dobro potezo: že pred prvim ovinkom je ob zaviranju in iskanju najboljše pozicije padel. To je pomenilo napad iz ozadja, ki je vedno dvorezen nož, saj je zaradi večjega tveganja možnost napak veliko večja. To se je tokrat v celoti potrdilo, saj je Tim zaradi velike želje po napredovanju na izjemno težki progi delal napake kot po tekočem traku. Najmanj petkrat se je znašel na tleh, nekajkrat je zapeljal izven proge, na koncu pa kljub temu osvojil 10. mesto. Med vsemi temi nesrečami pa je postavil najboljši krog dirke. Hitrejši je bil tudi od Cairolija, ki je vodil od starta do cilja.

Kaj pomeni dober start, je tudi v drugi vožnji izjemno demonstriral Cairoli, saj je znova povedel, nato pa z majhnimi težavicami suvereno držal vodilno pozicijo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 29.05.2020 05:24

    Zaradi povožene živali je promet oviran na pomurski avtocesti na uvozu Lipovci proti Murski Soboti.Ponekod na Dolenjskem megla v pasovih[…]

radioptuj300