Rokomet: Ormožani preživeli eno najtežjih sezon
Šport
Tipografija

Zavesa nad sezono 2018/19 v rokometni elitni NLB ligi je padla. 32 tekem državnega prvenstva je dalo tri najpomembnejše odgovore: državni prvaki so 23. postali Celjani, ormoški Jeruzalem je z obstankom zaključil že 17. sezono v 1. A-ligi, iz lige se poslavljata Dol Hrastnik in Sviš, ki sta v elitni druščini plesala le eno leto. Kaj takega se zagotovo ne bo zgodilo s Slovenj Gradcem in Izolo, ki bosta naslednjo sezono nastopala v najvišjem slovenskem rokometnem razredu.

Izkupiček desetouvrščenih Ormožanov je naslednji: 11 zmag, 3 remiji in 18 porazov, kar skupaj znaša 25 osvojenih točk. Za slabši rezultat in uvrstitev Ormožanov je kriva slaba forma v oktobru in novembru, kjer ekipa na osmih tekmah ni dosegla niti ene same zmage. Osvojena je bila le ena točka v gosteh proti takrat še prvouvrščenemu Riku Ribnici. Na srečo so Ormožani odločno krenili v Ligo za obstanek in zabeležili štiri zaporedne zmage in si zagotovili obstanek v ligi. Tako Jeruzalem ostaja četrti klub z najdaljšim stažem v elitni ligi – daljši staž imajo le Celje Pivovarna Laško, Gorenje Velenje in Trimo Trebnje, ki je trenutno porabil največ denarja v izgradnjo prenovljenega moštva za naslednjo sezono 2019/20.

Tudi 17. sezono zapored v 1. A-ligi so preživeli Ormožani, kar je za tako mali kraj in ob zagotovo najmanjšem finančnem vložku med vsemi ekipami v državi izjemen uspeh, ki se ga marsikdo ne zaveda. Res se je pred letošnjo sezono napovedovala uvrstitev v Ligo za prvaka, vendar – roko na srce – je bila ekipa leto prej, v sezoni 2017/18, bistveno kakovostnejša (Miha Kavčič, Gal Cirar, Frano Vujović, Jaša Rajšp) in lahko prej ocenimo za razočaranje lanskoletno neuvrstitev v Ligo za prvaka kot letošnjo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 22.08.2019 07:13

    Na glavni cesti Trzin - Ljubljana je pri industrijski coni zaradi prometne nesreče zaprt levi vozni pas. Nastajajo zastoji. Previdno[…]

 

 

radioptuj300