Motokros: Tim na obali Črnega morja do rdeče številke
Šport
Tipografija

Za Tima Gajserja smo po prejšnji zmagi zapisali, da je ujel zmagoviti val, po tekmi v Rusiji pa lahko ugotovimo, da na njem vztraja še naprej. Zmagal je namreč peto in šesto zaporedno posamezno dirko, kar je pomenilo tretjo zaporedno zmago na tekmah za veliko nagrado!

Tekma za Veliko nagrado Rusije je potekala na obali Črnega morja, v kraju Orljonok, ki leži blizu olimpijskega mesta Soči. Tam se je za najboljšega slovenskega motokrosista osma preizkušnja sezone svetovnega prvenstva končala na najlepši način, s čimer se je posebej razveselil rdeče številke, ki jo je prejel na slovesnosti podelitve nagrad najboljšim. Rdeča številka pomeni, da je v skupnem seštevku prevzel vodstvo pred Antoniem Cairolijem!

Gajser je bil v Orljonoku zelo prepričljiv, saj je kvalifikacije končal na 2. mestu, boljši je bil le Francoz Romain Febvre, zelo prepričljiv pa je bil tudi v obeh nedeljskih vožnjah v konkurenci, saj se je po precej dobrih štartih v obeh kmalu prebil v vodstvo, tega pa potem ni več izpustil iz rok.

V prvi vožnji je premagal Švicarja Arnauda Tonusa in Febvra. Le na startu je nekoliko zamudil, potem pa se je takoj prebil v vodstvo in tam tudi ostal do konca. Bil je eden redkih, ki ni imel večjih težav, z izjemo Tonusa, ki v zadnjih tekmah kaže zelo dobro formo. Ta je bil edini, ki je lahko sledil Slovencu, razlika je bila do konca majhna, Švicar je zaostal manj kot dve sekundi.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 29.05.2020 05:24

    Zaradi povožene živali je promet oviran na pomurski avtocesti na uvozu Lipovci proti Murski Soboti.Ponekod na Dolenjskem megla v pasovih[…]

radioptuj300