Boks: Največji uspeh Vide Rudolf doslej
Šport
Tipografija

Največji večdnevni boksarski dogodek leta v Sloveniji se je odvil ob koncu prejšnjega tedna, ko je Boksarska zveza Slovenije v Podčetrtku pripravila Slovenian Open 2019. Šlo je za turnir najvišjega nivoja, ki sodi na AIBA koledar, na njem pa se je v treh dneh v vseh starostnih kategorijah pomerilo 120 boksarjev in boksark iz 15 držav.

Največ je bilo seveda slovenskih boksarjev, med njimi je bila večina najboljših, ki so se lahko pomerili na nekoliko višjem mednarodnem nivoju. Na turnirju, ki je bil odlično organiziran, so med drugi nastopili boksarji, ki so dosegali dobre rezultate na evropskih in svetovnih prvenstvih ter olimpijskih igrah, prav tako pa nekateri posamezniki, ki so visoko uvrščeni na različnih boksarskih lestvicah. Med to močno konkurenco je bilo dodobra zaznati tudi ptujski pridih, saj je Boks klub Ring nastopil s štirimi, Boks klub Dejan Zavec Boxing pa s tremi tekmovalci.

Izpostaviti velja Vido Rudolf, ki je s končno zmago v Podčetrtku dosegla svoj največji uspeh v karieri. V kategoriji do 57 kg je boksarka, ki se šele prebija med elito, suvereno premagala Hrvatico Saro Luzar Smajič (3:0), nato pa je v finalu prikazala še boljšo borbo, s katero je prav tako s 3:0 premagala še Nemko Eliso Rohde. S prikazanim nastopom Rudolfove je bil zadovoljen tudi njen trener Dejan Zavec, ki pa je nekoliko več pričakoval od svojih dveh boksarjev, Venka in Lorenčiča.

Aljaž Venko se je v finalu v kategoriji do 75 kg pomeril z neugodnim Hrvatom Mladenom Sobjelavskim, ta pa je zmagal z deljeno sodniško odločitvijo 1:2. Ta odločitev bi bila lahko po prikazanem tudi v prid Venku, ki je prvo rundo izgubil, v drugi je bil dominanten in jo je zanesljivo dobil, medtem ko je bila tretja runda sila izenačena.

Neizenačen pa je bil polfinalni obračun velterske kategorije do 69 kg med Tomijem Lorenčičem in Markom Željkom.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 15.10.2019 11:46

    Posledice nesreče so odstranili med Vrhniko in Logatcem proti Kopru. Daljši zastoj je med Logatcem in Uncem proti Kopru. Potovalni[…]

 

 

radioptuj300